Radovi na lokalnim putevima u Prokuplju

2

Izuzetno povoljni vremenski uslovi doprineli su intenziviranju radova na gradskim ulicama i seoskim putevima na teritoriji Opštine Prokuplje.

Veliki broj udarnih rupa koji su otežavali normalno odvijanje saobraćaja na prokupačkim ulicama i saobraćajnicama na seoskom području se intezivno saniraju.

U ovoj akciji lokalna samouprava posvetila je veliku pažnju sanaciji seoskih puteva. Ovih dana završeno je nasipanje, urađeni propusti i kanali na putnom pravcu Rastovnica-Simonovac-Selište-Dobrotić u dužini od četiri kilometra. Iz opštinskog budžeta za ove radove izdvojeno je 600 hiljada dinara.

Meštani ovih sela naglašavaju, da je pored sanacije puta, izuzetno važno što su urađeni propusti i kanali tako da se voda sada neće zadržavati na samom putu i dovoditi do njegovog brzog oštećenja, kao što se dešavalo do sada.

U protekla dva dana izvršeno je krpljenje udarnih rupa u Ulici 21.Srpske divizije, Strahinjića Bana i Knez Mihajlovoj.

Da se o putnoj mreži u gradskim i seoskim sredinama u poslednje vreme mnogo vodi računa govori i podatak da je prošle godine za ove namene iz budžeta Opštine Prokuplje izdvojeno blizu 90 miliona dinara.

– I ove godine planirana su velika sredstva za asfaltiranje, sanaciju i krpljenje udarnih rupa na ulicamai putevima na teritoriji prokupačke opštine, kažu u lokalnoj samoupravi.

2 KOMENTARA

  1. Ма супер раде, ево улица Партизанска, од рампе до болнице и проћи ће те некако избегавајући рупе, додуше можда је то и добро јер овима из хитне неће бити потребан дефибрилатор и масажа срца, али од болнице према Стаменковићу и тенк би једва прошао. Додуше држава зна да узме царину, јер су ту сместили царинарницу, ту пролазе ови шлепери са Космета са шодером тежине и до 30 тона, али не пада им на памет да направе пут. Једино се надам да ће га толико упропастити да неће моћи ни шлепери да прођу.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here