Raspisan konkurs za samozapošljavanje u Kuršumliji

0

Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Кuršumlija raspisuju Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2021. godini.

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji opštine Кuršumlija i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 250.000,00 dinara, odnosno 270.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja. Ukoliko se više nezaposlenih udruži, u skladu sa zakonom, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvarivanje prava na subvenciju od 250.000,00

Bliže informacije o Javnom pozivu, način podnošenja zahteva i sve ostale informacije mogu se dobiti na sajtu Opštine Kuršumlija

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime