Raspisan Konkurs za Svetosavsku povelju

0

Toplički upravni okrug i institucije kulture i ove godine kao i prethodnih povodom Svetog Save tradicionalno dodeljuju Svetosavsku povelju istaknutim pojedincima i institucijama u oblasti prosvete, zdravstva, kulture, vere, privrede i sporta.

– Oni koji konkurišu za ovo prestižno priznanje treba da su svojim delovanjem učinili da se za Toplicu nadaleko čuje kao i da su afirmišući sebe afirmisali i sredinu u kojoj žive i rade, i koja u njih ulaže, kaže se u konkursu za dodelu povelje.

U konkursu se navodi, da kandidati svojim ličnim primerom na radnom mestu i van njega, zalaganjem i entuzijazmom, treba da doprinose poboljšanju uslova rada i širenju ugleda svoje opštine i Topličkog okruga.

Jedan od uslova je i da su iz naučne ili druge oblasti objavili jedan ili više radova kojima se njihova struka podiže na viši civilizacijski nivo.

Kandidati za ovo priznanje treba da su u javnosti poznati kao humanisti nekompromitovani u svetovnom i verskom smislu, dostojni da ponesu priznanje sa imenom najvećeg srpskog sveca i prosvetitelja.

Predlozi sa obaveznim obrazloženjem se dostavljaju do 10. januara 2018. godine na adresu – Toplički upravni okrug, Tatkova br. 2, 18 400 Prokuplje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime