Raspisan tender za izgradnju Industrijske zone u Prokuplju

0

Ministarstvo privrede, raspisalo je konkurs za izgradnju Industrijske zone Prokuplje, koji će trajati do 22. juna. Privredna zona prostiraće se na 16,5 hektara, a vrednost prve faze, u kojoj će biti izgrađene dve parcele je oko 111 miliona dinara sa PDV-om. Ostale parcele, prema planovima, biće završene sledeće godine.

– Zemljište smo dobili na sednici Vlade Srbije u Prokuplju. Pre toga, godinu i po do dve smo pokušavali da pribavimo zemljište koje je bilo u vlasništvu Direkcije za imovinu a dato na upravljanje Ministarstvu pravde. Кada je zemljište prešlo u svojinu Grada, drugi korak je bio izrada valjanog projekta i pribavljanje svih neophodnih dozvola. Nakon toga, trebalo je obezbediti finansije, što je bio dogovor sa predsednikom Srbije i Vladom još pre godinu dana. Međutim, vanredno stanje i pad ekonomske aktivnosti, kod nas je izazvao bojazan da li će sredstva biti uplaćena. Nakon saastanka u Ministarstvu privrede, i podrške predsednika Srbije, dogovorena sredstva su privedena nameni, kaže narodni poslanik iz Prokuplja dr Darko Laketić.

Od radova, biće izgrađena komunalna infrastruktura, ravnanje, asfaltiranje, pristupne saobraćajnice. Teren će biti u potpusnosti pripremljen za grinfild investiciju.

– Imaćemo novu Industrijsku zonu, imaćemo mesto za nove investitore i dugo očekivano upošljavanje ljudi. Za mesec dana, imaćemo ime izvođača, a do nove godine, nadam se, i dugo očekivanu Industrijsku zonu, ističe Laketić i dodaje da će glavni parametri za dovođenje investitora biti broj zaposlenih i visina plate.

-Imamo nekoliko zainteresovanih investitora, a mi ćemo izabrati najbolje, istakao je dr Darko Laketić.

Inače, taj prostor je jedina lokacija pogodna za Industrijsku zonu jer se u blizini nalazi trafo-stanica sa industrijskom strujom, kolektori i slično.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime