Raspisuje se tender za privatizaciju Kuršumlijske Banje

3

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da će ovog meseca biti objavljen javni poziv za privatizaciju Kuršumlijske Banje.

– Urađena je procena vrednosti Kuršumlijske banje i očekujemo da će sigurno ovog meseca biti objavljen javni poziv, rekao je Ljajić dodajući da će svi moći da konkurišu.

Ministar je naveo da je najozbiljniji kandidat akcionarsko društvo Planinka, koje već upravlja Lukovskom i Prolom Banjom.

– Mi smo doneli odluku na radnoj grupi da se uradi procena vrednosti svih banja, pošto imamo stare procene koje nisu realne. Želimo da utvrdimo realnu tržišnu vrednost svih banja i to će biti polazna cena na osnovu koje će se praviti javni poziv“.

Ljajić je kazao da su imovinsko-pravni odnosi svakako najveći problem, ali da nisu jedini, pošto ima i skrivene ili manje skrivene opstrukcije u tom procesu.

– Ali, održavanje statusa kvo nije dobro ni za koga, niti za korisnike koji zalužuju bolje uslove u tim banjama, iako imamo banje koje su u odličnom stanju i primaju sve veći broj turista“, naveo je Ljajić u izjavi koju je dao za televizuju Prva.

Podsećanja radi, PIO fond će svoju imovinu u banjama ustupiti državi kako bi mogle da se privatizuju, a prva koja će biti po tom modelu je Kuršumlijska Banja.

Istovremeno, ministar Ljajić je rekao da će ove godine biti pokrenut proces privatizacije i drugih banja u Srbiji i istakao da ima zainteresovanih za više njih.

(Izvor: Tanjug)

3 KOMENTARA

  1. Pa vreme je da se jednom sete da i tu banju renoviraju i srede jer je to nekada bila nalepsa banja u srbiji tu su se lecili glumci i politicari i sve velike licnosti a sda vec godinama mesto gostiju setaju koze i ovce zahvaljujuci bivsoj vlasti kako su sve zivo unistili neke su banje sacuvane a ovo je vlast terala inat nekom i unistila tu lepotu od banje kao i sve druge firme u srbiji strasno ali istinito …

  2. zasto prodati , treba ustupiti na koriscenje na 20 ili30 godina , ovak ce I ovo prirodno bogatstvo otici u ruke stranaca , mi necemo biti vlasnici nijedne banje ni jednog izvora vode u Srbiji ako see ovaj trend nastavi

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime