Rasvetljeno ubistvo kruševačkog stomatologa

0

Braća blizanci Dejan i Vojin Stanković (68) iz Kruševca uhapšeni su i odmah po saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor od 30 dana. Oni se sumnjiče da su početkom marta prošle godine hicem iz vatrenog oružja u Čupićevoj ulici br 4. u Kruševcu ubili kruševačkog stomatologa Milutina Rokića (65).

– Njih dvojica su poznati policiji, a relacija njihovog kretanja od Kruševca vodila je preko Beograda do Švedske i druguh zapadnih zemalja. Oni na saslušanju nisu priznali krivično delo, ali se njihov DNK poklapa sa analizom veštačenja krvavog zločina. Samo je jedan izvršilac krivičnog dela, ali će se videti ko će od dvojice braće blizanaca prihvatiti ubistvo, navodi naš izvor iz istrage.

Podsećamo, Milutin Rokić je ubijen u nedelju veče, 2. marta, ispred svog stana i stomatološke ordinacije. Ubica je snimljen kamerom i to u prvom ulazu, gde je s maskom na licu čekao žrtvu od 22 sata.

Neposredno pre kobnog događaja Milutin Rokić je bio u društvu prijatelja Dušana Tošovića, koji živi u prvom ulazu iste zgrade. Samo neki minut nakon rastanka prijatelja, ranjeni zubar je pozvonio na Tošićeva vrata, prešavši prethodno više od 30 metara. Samo je uspeo da izgovori „Upucali su me“ i klonuo telom na komšiju Dušana Tošovića, kod koga je prethodno bio. Odmah potom izdahnuo je na putu prema kruševačkoj bolnici.

Povodom ovog krivičnog dela saslušavano je više od tridesetak lica, od kojih je šestoro bilo na poligrafu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime