Razvoj turizma prioritet za Toplicu

0

Načelnik Topličkog upravnog okruga, Milan Aranđelović razgovarao je sa pomoćnikom ministra za trgovinu, turizam i telekomunikaciju-sektor turističke inspekcije, Verom Božić Trefalt i predsednikom Upravnog odbora Turističke organizacije Srbije, dr Ratkom Vušurović, o razvoju turizma u sve četiri topličke opštine.

Aranđelović je istakao da Toplica raspolaže bogatim kulturnim i istorijskim nasleđem i prirodnim potencijalima koji nisu u dovoljnoj meri valorizovani.

– U narednom periodu, veća pažnja će se posvetiti razvoju turizma na lokalnom nivou, sa posebnim akcentom na seoski turizam. Da bi se ovo ostvarilo, neophodno je da stručni ljudi iz različitih oblasti pokažu koji su to turistički potencijali ovog dela Srbije i na koji način se oni mogu najbolje iskoristiti za razvoj mnogih grana privrede, koje su sastavni deo turističke ponude, izjavio je on i dodao da Lukovska i Prolom banja treba da budu primer kako se na najbolji način promovišu i koriste turistički potencijali.

Na sastanku, na kojem je prisustvovao i predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, dogovoreno je da lokalna samouprava prepozna svoje potrebe u oblasti turizma, kako bi se napravili projekti i, uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, realizovali.

– Turizam, kao privredna grana, utiče i na razvoj drugih oblasti privrede. Svaki uloženi dinar u ovu oblast, višestruko se vraća, rekao je Aranđelović i dodao da će se u narednom periodu veća pažnja pokloniti razvoju i iskorišćenosti izuzetno bogatih, ali nedovoljno iskorišćenih turističkih potencijala u Toplici.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here