Reagovanje na vest o bahatom parkiranju

10

Obraćam Vam se povodom vaše vesti o bahatom parikiranju kod Male pijace. Molio bih Vas da objavite i moje viđenje ove priče jer ne želim da se na ovakav način predstavlja nešto što je delimična istina celog događaja. Reagovanje prenosimo u celosti.

Moje ime je Nikola Bojović moje radno mesto je odmah iznad parkinga, tačnije na spratu tržnog centra. Kao što svi znamo u ovom delu grada postoji ogroman problem oko parkiranja automobila, pogotovo u letnjem periodu kada prodavci na pijaci svojim vozilima zauzmu parking ispred tržnog centra. Mi koji radimo u tržnom centru smo tada uskraćeni za parking ali imamo razumevanja za te ljude i nemamo nikakvav konflikt niti bilo koju ružnu reč.

Na samom parkingu postije tri ulaza/izlaza na kojima se može proći automobilom, jedan od njih je spojen sa pešačkim prelazom. Moj auto je bio parkiran u neposrednoj blizini tog ulaza/izlaza. Kao što se vidi na slici pešaci su mogli neometano da prođu na tom mestu. Što se tiče prednje strane takodje je bilo sasvim dovoljno mesta za prolazak pešaka kao i dece u kolicima.  Prava istina jeste da je zabrinutog sugrađanina izrevortiralo to što svojim autom nije mogao istog trenutka da izađe sa parkinga baš na tom mestu gde sam ja bio parkiran, OVOM PRILIKOM MU SE IZVINJAVAM ZBOG TOGA JOŠ JEDNOM, već sam jednom uputio izvinjenje kada sam izašao da pomerim svoj auto gestikulaciom rukama jer je vozač bio u autu. Tako da navod da niko nije došao da pomeri auto je notorna laž kao i većina navoda u teksu.

Kada sam parkirao auto zamolio sam svoje komšije koje rade na prvom spratu tržnog centra da me obaveste ako neko ima problema da prođe sa svojim autom pored mog auta, što su oni i učinili. Istog momenta sam izašao i pomerio svoj auto bez ikakve ljutnje ili bahatog ponašanja. Postavlja se pitanje zašto sam parkirao auto baš na tom mestu. Planirao sam da se zadrzim u kancelariji 10-15 minuta što sam i učinio, čak i manje od toga. Preduzeo sam sve mere da zbog mog parkiranja niko ne bude oštećen ili nedaj bože ugrožen. Tako da nema govora o BAHATOM parkiranju ili nečem sličnom.

Kao vozač koji dobro poznaje prilike u saobraćaju u našem gradu uvek sam imao i imam razumevanja za ostale vozače. Tako bih imao i razumevanja da sam na mestu zabrinutog gradjanina koji se javio vašoj redakciji.  Ali imam i razumevanje za njegov postupak jer sigurno se previse nagledao bahatog parkiranja i rešio da preduzme nešto po tom pitanju. I taj postupak opravdavam u potpunosti. Ali ne opravdavam kićenje,filovanje, spinovanje oko  cele priče kako bih se ja predstavio kao BAHATI vozač.

Što se tiče policijskog službenika koj se vidi na slici i koji navno nije reagovao na opasku da je auto nepropisno parkiran i koji je predstvaljen kao da je nezaineresovan, mislim da je to još jedno pogrešno opažanje. Policijski službenici svakog dana stoje na tom mestu i savesno rade svo posao. Verujem da je policajac više nego dobro upoznat sa situacijom u saobraćaju na tom mesto i da zna da kada se neko parkira na ovaj način kao što sam se ja parkirao nije to učinio bahato i bez savesti već da je bio prinudjen da parkira svoj auto na par minuta dok završi posao, kupi nešto u prodavnici, ili eventualno sačeka da se oslobodi parking mesto kako bi preparkirao auto.

Ovom prilikom pozivam nadležne organe da ako sam načionio prekršaj i napravio poblem parkirajući auto pod svim ovim okolnostima koje sam gore naveo odmah bez odlaganja mi napišu kaznu. Ne želim nikome da stvaram nerpijatnosti pa ni policijskom služebeniku koji je postupio odgovorno i savesno uzimajući u obzir sutuaciju u saobraćaju na ovom mestu. Predlažem da se slika koja je izašla u novinama uzme kao dokaz. Pošto se ne vidi broj tablica na autu ovo je boroj tablica PK 019-KŠ.

Na žalost u gradu je takva situacija što se tiče parkiranja, zašto je tako, to je pitanje za neke druge službe. Iskreno se nadam da ću naići na razumevanje zbog svog postupka i da ljudi ovaj događaj neće okarakterisati kao bahato ponašanje jednog vozača jer ničega u ovome bahatog nema. Ako ne pešaci onda će vozači razumeti.

Srdačan pozdrav svim čitaocima.

Najnovije vesti iz Prokuplja možete pročitati OVDE

10 KOMENTARA

  1. Ovog ste slikali? Ja dnevno od semafora do apoteke mogu da vam posaljem 100 ovakvih slika! O kaficima så *bastom* gde zena kolicima ne moze da prodje treba da se piše?? Ko ce to da slika? Ajde junaci

  2. Kao prvo znam momka ciji je auto. Video sam vest jutros i nije me iznenadilo sto se i on oglasio jer je izuzetno dobar covek. Verujem da je istina sve sto je napisao. On nije tip osobe koja se bahati i izludjuje kao pojedini u gradu. Sve pohvale sto je stavio broj tablica od auta i rekao da je njegov auto. Bolje da ste malo vise revoltiraniji rupetinama po gradu nego sto napadate ljude po novinama!!!

  3. Sve pohvale sto se lik javio. Objasnio covek kako se posteno postupa!!! A sta ce mo sa ovim sto se majmunisu po pesackoj zoni?

  4. Pa samo u Pk se parkira baxato u vecim gradovima nesmeš da se parkiraš gde hoceš, jer ti policija odmah piše kaznu ili ti pauk nosi vozilo, a u Pk nemožeš pešačkom stazom normalno !

  5. Sta ste napali decka vidite da radi tu nije na kafu otisao kao pojedini. Mada je mozda mogao malo bolje da se parkira. Realno koliko smo se svi puta tu parkirali isto tako

  6. Opet neki stranački stranački mufljuz se našao pametan da ovo prijavljuje, a po celom gradu parkirani na sred ulice a pored toga imamo vozače kojima treba livada da bi negde proovukli auto i pojedinci koji kao da su kolima izašli na korzou i razgledaju izloge, ubace u prvu i zevaju kao klenovi, samo nerviraju druge i usporavaju. Njima treba da se oduzme kupljena dozvola naravno…..

  7. Mnogo automobila u ovom gradu i svakako je problem oko parking mesta, ne treba zamerati coveku… Jako veliki problem je u tom delu grada oko parkiranja, ali ima i bahatijih od njega. Svakog dana prolazim kolima oko pijace i jedva nadjem parking mesto, e sad kad zavrsim sa kupovinom i krenem uobicajni putem (Vukovarska ulica, jednosmerna, vodi ka domu zdravlja) svakog ili svakog drugog dana je parkiran crni megan niskih tablica, jedva prodjem zbog njega. Ulica je pritom toliko uska da kada bi nekom trebala hitna medicinska pomoc ili vatrogasci putanje bi bilo kako pi oni ukazali nekome pomoc! Ja bih ovom prilkom zamolio fotografa da slika i tu ulicu i to parkiranje koje slobodno moze da se nazove “bahato”! Izvinjavam se na duzem pisanju! sportski pozdrav

  8. Postovani Nikola na ovom trotoaru gde i Vi parkirate je zabranjeno parkiranje jer je to zona skole (postavljena signalizacija i pesacka ograda) i zona autobuske stanice i pored toga tu je prilaz pesackom prelazu jer ako tu parkirate dosta tesko moze vozac da uoci pesaka koji iza vaseg vozila zeli da stupi na pesacki prelaz, tako da je ovaj vozac napravio saobracajni kriminal ali i vi nemojte da parkirate tu jer uzimate trotoar pesacima i povecavate verovatnocu za eventualno povredjivanje pesaka a kako sam i rekao smanjujete i preglednost vozacima, mozete se zapitati zasto da neki vozac ide na robiju vasom krivicom jer zbog vaseg vozila nece na vreme uociti pesaka. Molim Vas razmislite o ovome sto sam Vam napisao.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime