Realizuje se projekat za pravilan govor dece

0
????????????????????????????????????

Udruženje za mišićne i neuromišićne bolesti Topličkog okruga počelo je sa realizacijom projekta pod nazivom „Razgovetni mališani“.Ovaj projekat, koji će se u naredna četiri meseca sprovoditi u Predškolskoj ustanovi „Neven“, u obdaništu Bajka, finansira se iz opštinskog budžeta u iznosu od 300 hiljada dinara.

– Ovo je izuzetno važan projekat jer kašnjenje u govorno-jezičkom razvoju često uzrokuje i druge nepravilnosti u govoru.U takve probleme spadaju agramatizam, slabo pamćenje verbalnog sadržaja, diskriminacija dislajla, odnosno nepravilno izgovaranje velikog broja glasova i druge nepravilnosti, izjavila je logoped Ivana Ugrenović koja je dodala da su u radu sa decom uključeni i roditelji.

Ona je istakla da je od velike važnosti da roditelji budu svesni da se tretman ne završava kada oni dete dovedu kući od logopeda već da se u kućnim uslovima u svakodnevnim situacijama prati rad i ponašanje deteta.

Ugrenovićeva je podvukla da uključivanje roditelja kao koterapeuta daje uspešnije rezultate, a samim tim skraćuje vreme trajanja tretmana.

Tretmani sa decom sprovode se na najsavremenijim logopetskim aparatima.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here