Rekonstruiše se krov zgrade Gradske uprave u Prokuplju

0
gradska-uprava-prokuplje

Počeli su radovi na rekonstrukciji krova zgrade Gradske uprave u Prokuplju. U plani je da se zamenicrep i lim, krovna konstrukcija i obavi kompletno čišćenje tavanskog prostora.

Pošto se zgrada nalazi pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, bilo je potrebno vreme da bi se prikupila sva neophodna dokumentacija za početak radova.

-Više desetina godina je prošlo od poslednjih radova na samoj zgradi gde, osim radnika gradskih službi, rade i službe Topličkog upravnog okruga, Republičkog geodetskog zavoda, inspekcijske i druge. Neretko se dešavalo da zgrada prokišnjava i morali smo da reagujemo, izjavio je načelnik Gradske uprave Nikola Koprivica.

Prva faza radova podrazumeva kompletnu rekonstrukciju krova. Deo sredstava za rekonstrukciju krova u  iznosu od 11.500.000 dinara obezbedilo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, dok je tri miliona dinara izdvojeno iz gradskog budžeta.

Očekuje se da se ovi radovi završe u roku od dva meseca, a da se u toku naredne godine uradi i fasada, u okviru druge faze obnove ove zgrade.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću i protokol grada Prokuplja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime