Rekonstrukcija prokupačkog vrtića

0

Opština Prokuplje potpisala je ugovor sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) o realizaciji projekta rekonstrukcije kuhinjskog i tehničkog bloka u objektu „Radost“ Predškolske ustanove „Neven“. Za uređenje ovog objekta, Evropska unija će preko razvojnoj programa EU PRO izdvojiti 150 hiljada evra, a lokalna samouprava nešto preko 110 hiljada evra.

– Evropska unija će preko ovog programa u 37 lokalnih samouprava u Srbiji, između ostalog i u Prokuplju, finansirati sa 4,5 miliona evra realizaciju projekata koji se odnose na razvoj javne infrastrukture. Potpisivanjem ugovora, stekli su se uslovi za početak realizacije projekta. U narednom periodu, raspisaćemo javnu nabavku za izbor izvođača radova, a rok za realizaciju projekta je 18 meseci, kaže Maja Bašić, član Opštinskog veća Prokuplja.

Kako dodaje, rekonstrukcija kuhinjskog i tehničkog bloka u objektu „Radost“, pored građevinskih i građevinsko-zanatskih radova, uključuje i zamenu elektroenergetskih, hidrotehničkih i mašinskih instalacija, odnosno promenu načina grejanja, obzirom da je u planu prelazak na pelet.

Prema njenim rečima, u ovom objektu smeštena je centralna kuhinja u kojoj se priprema hrana, kojom se, pored ovog objekta, snabdevaju i objekti „Biseri“, „Bajka“ i „Bambi“.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here