Rekreativna nastava umesto u topličkom kraju organizovana na Zlatiboru

  8

  Pre neki dan niži razredi jedne osnovne škole iz Kušumlije su otišli na rekreativnu nastavu u prirodi. Pogodite gde, da li u Prolom ili Lukovsku Banju, možda na Samokovo…. Ne, niste pogodili! Otišli su na Zlatibor.  U našem kraju nije izgleda imalo gde.

  Ovo ne bih ni znao da sticajem okolnosti nije trebalo da ide i jedno moje unuče, koje nije htelo da ide, svojom voljom, ali i da je htelo ne znam kako bi. Cena rekreativne nastave je oko 20 000 dinara, a imajući u vidu da su mu roditelji nezaposleni, ne znam ni kako bi to i platili.

  Poenta nije u tome kako bi platili i da li bi mogli da to urade, snašli bi se, nego u tome da školske vlasti od ovoga prave cirkus. Rekreativna nastava u prirodi na Zlatiboru?!

  Od ovolike Topličke lepote…. Malo li je napuštenih škola po selima, zašto se u njima ne organizuje rekreativna nastava?

  Očito to nekom ne odgovara, ovo mu vise dođe turistički. Šta je sa zgradama osnovnih škola u Spancu, u Rači, u Žuču…. da ne nabrajam više, ali ako želimo nastavu u prirodi eto nam lokacija a ne da nam decu ,,deru,, po Zlatiboru.

  Možda se, pitam,  kako je moderno reći, neko i  ,,ugradio,,…

  Pismo našeg čitaoca, Zvonka Prelića.

  (Foto: Sa prijema đaka prvaka)

  8 KOMENTARA

  1. ОНО ШТО НЕЗНА ВЕЋИНА ПУТНИКА У АУТОБУСУ КОД ОРГАНИЗОВАНИХ ЕСКУРЗИЈА, ЧЕТИРИ ПУТНИКА ОД АГЕНЦИЈЕ КОЈУ СУ ОДАБРАЛИ ИМА БЕСПЛАТАН БОРАВАК СА ПЛАЋЕНИМ ДНЕВНИЦАМА У ТРАЈАЊУ ПУТЕШЕСТВИЈА. ЗАТО ЈЕ И БОРБА КО ЋЕ ИЋИ КАО ПРАТИОЦ ЂАКА ИЛИ НЕКОГ ДРУГОГ КОРИСНИКА ОВАКВИХ АРАНЖМАНА. НЕ ВЕРУЈЕТЕ, КАКО ТО ДА НАСТАВНИЦИ/ПРОФЕСОРИ ДА ТИХ ПУТОВАЊА ДОЛАЗЕ УЛЕПШАНИ СА ГАРДЕРОБОМ ИЛИ ВЕСЕЛИЈИ СА ДОБРИМ ПРОВОДОМ. ПИТАТЕ СЕ ОДАКЛЕ ЗНАМ, ДРУЖИМ СЕ СА БИВШИМ РАДНИЦИМА ТУРИСТИЧКИХ АГЕНЦИЈА. АПРОПО, ЗВОНКОВОЈ ЗАБЕЛЕШЦИ, НЕКАДА СЕ НАСТАВА У ПРИРОДИ ОБАВЉАЛА У ШКОЛИ ПОРЕД МАНАСТИРА СВ ЋОРЋА У АЈДАНОВЦУ, ГДЕ ЈЕ И ПОСТОЈАЛА ШКОЛА. ЗАШТО НЕ БИСМО ШКОЛУ И СТАРИ МОТЕЛ ОБНОВИЛИ, И ЕТО НАМ ДЕСТИНАЦИЈЕ ЗА НАСТАВУ У ПРИРОДИ.

  2. Potpuno si u pravu, ranije neke godine eskurzije do Palica sa jdnim novenjem u dva Dana kostala je djake po ceni sedam Dana u Grckoj sa prevozom,u tur.agenciji.zamisli ko je ovde budala a ko pljacka ,Ali nema kontrole mi smo propali lll

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime