Renovira se prokupačka bolnica

0

U Opštoj bolnici „ Dr Aleksa Savić “ završeni su radovi na proširenju smeštajnih kapaciteta i renoviranju Odeljenja neurologije a u toku su radovi na rekonstrukciji mokrih čvorova, vodovodne i kanalizacione mreže na Odeljenjima oftalmologije i pedijatrije, navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nakon više od 40 godina renoviran je prostor za EEG I ENMG (elektroencefalografija i elektromioneurografija ) preglede na Odeljenju neurologije, prošireni su smeštajni kapaciteti za još jednu bolesničku sobu, otvoren je novi ulaz sa rampom zbog lakšeg i bržeg transporta pacijenata na dalju dijagnostiku, renoviran mokri čvor.

– Iako je nabavljena nova medicinska oprema, prostor u kome se obavljali pregledi je bio jako neuslovan.Tokom prethodna dva meseca renoviran je prostor za EEG i EMNG preglede, čime su napravljeni mnogo bolji uslovi za pacijente i omogućen kvalitetniji rad medicinskih radnika, rekao je dr Zoran Jović, načelnik Odeljenja neurologije.

Dotrajale i nefunkcionalne vodovodne i kanalizacione mreže odeljenja oftalmologije i pedijatrije neophodno je obnoviti u što kraćem vremenskom roku . Odeljenje pedijatrije je delimično obnovljeno pre nekoliko godina ali je najveći deo odeljenja ostao nerekonstruisan i u izuzetno lošem stanju. Iz tog razloga će poboljšanje uslova na pedijatriji biti jedan od prioriteta u daljem radu Bolnice.

Nakon završetka radova na očnom odeljenju steći će se svi neophodni uslovi za početak rada nove operacione sale sa savremenim aparatom treće generacije i novim operacionim stolom čija se nabavka očekuje u najskorije vreme. Do tada se oftalmološki pregledi zbog tekućih radova na renoviranju odeljenja obavljaju u prostorijama u Domu zdravlja Prokuplje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime