RENOVIRATE STAN MOŽDA JE VREME ZA SIGURNOSNA VRATA

1
sigurnosna vrata
Pexels.com

I nekako dođe dan da skockate parice za renoviranje stana. Alarm, ali pozitivan! Možda bi nešto trebalo da pretekne, odnosno da se planira i za nova ulazna sigurnosna vrata. Jer, priznaćete, svaki put kada ostavite prazan stan postoji onaj mali crv sumnje: šta bi kad bi i koliko su vaša ulazna vrata sigurna od obijanja

Koliko su stvarno pouzdana sigurnosna vrata

Ako se kupe od proverenog prodavca i ako poseduju potrebna kvalitet onda je to zaista značajno sigurnije rešenje nego obična ulazna vrata. Ne morate pitate obijače stanova da li je ovo tačno, tačno je. 

Naravno, antiprotivci bi rekli da za dobrog obijača nema prepreka, ali za većinu provalnika sigurnosna vrata su signal da idu dalje od vas. A to već ima svoju cenu i to vam dodatno može doneti olakšanje i spokojniji odmor van stana. Letovanje ili zimovanje na primer. 

Na taj način nećete morati da ostavljate stražare niti da trošite kredite kod komšija da vam čuvaju i obilaze stan. 

Adaptacija stana koja vam pruža mirniji san

Ne postoji ništa 100% sigurno niti izvesno jer živimo u takvim vremenima. Ipak, kada ste ušli u adaptaciju i renoviranje stana, možda treba da sagledate ponovo vaš plan za renoviranje i predvidite deo budžeta za promenu ulaznih vrata. Iako postoji mogućnost da osigurate stan od krađe kada niste u njemu, ipak je nekako drugačije kada ste svesni činjenice da ga nije lako obiti. 

Osećaj da je neko obio stan i preturao vaše stvari je užasan i ipak ga treba izbeći ili smanjiti rizik sa prihvatljivim ulaganjem u nova vrata.

Da li je osiguranje stana rešenje

Osiguranje stana nije preskupo ulaganje i u svakom slučaju ga treba imati. U poslednje vreme eksplodirala je potražnja za alarmnim sistemima, video nadzorom, jer promenili su se vreme i okolnosti u kojima živimo. Kada stan osigurate ipak je nekako drugačije i osećate se sigurnije. 

Naravno da u stanu ne treba držati dragocenosti, novac a pogotovo se ne treba hvaliti komšijama i na socijalnim mrežama. I ukazivati im nesvesno kada ste a kada niste u stanu. To je mamac za provlanike. Bez obzira kakva vam je zaštita u pogledu kvaliteta ulaznih vrata ne treba izazivati sudbinu niti privlačiti provalnike ni na koji način.

Kako kupovati sigurnosna vrata

Ljudi se najčešće vezuju za brend, odnosno proverenog prodavca. Nećete pogrešiti ako se vodite tom praksom. Provereni proizvođači bi trebalo da budu dobar izbor. Preporuka je uvek dobrodošla, ali ne od svakog jer mnogima je dati preporuku kao dobar dan. 

Danas svi umeju da koriste servise na Internetu pa neka i vama ne bude teško da prilikom odabira modela proverite komentare korisnika, recenzije proizvoda i pokušajte da razlikujete stvarne komentare od onih botovskih i mnogo toga će vam se kasti.

Ne zaboravite i ovo! 

Proverite i da montaža sigurnosnih vrata bude o trošku firme koja prodaje vrata jer je to ipak skup proizvod i nije ga jednostavno ugraditi.

Garancije! Obavezno proverite garantni period i posebno uslove dolaska kada reklamirate neki kvar. Ovo je nešto što se najpre zaboravi i podrazumeva, ali nije baš tako. Neka vam ne bude teško, čitajte i ta mala slova jer nije svejdno kada se dogodi nešto nepredviđeno da li je rok za dolazak ekipe 15 dana ili 24 sata. A posebno proverite i rok za popravku vrata jer nikad se ne zna.

Pita se i estetika

Ulaganje u sigurnosna vrata nije samo ulaganje u bezbednost. I estetika je bitna. Ova vrata mogu biti itekako lepa i da dodatno učine lepšim ulaz u vaš dom, tj. stan. U zavisnosti od budžeta možete birati od luksuznih do običnih sigurnosnih vrata. Ponuda ulaznih sigurnosnih vrata je u većim gradovima sasvim pristojna, pri čemu treba imati na umu da su ipak sigurnosna vrata i da bolje štite ulaz u stan od običnih ulaznih vrata.

I na kraju

Adaptacija i renoviranje stana ili doma se ne vrši svaki dan. A kada taj dan dođe onda je sasvim logično da na papir stavite sve što treba da se menja. Prioritete za renoviranje znate, ali je uvek interesantno da ako to već niste uradili, razmislite i o investiciji u ulazna sigurnosna vrata.

1 KOMENTAR

  1. I ja sam počela od sigurnosnih vrata, sad su na redu prozori, ali sačekaće da prođe letovanje.
    A da su sigurnija, jesu. Ali da su apsolutno sigurna, to ne postoji, jer današnji provalnici su čudo! Nema brave koju neće umeti da otvore. Ipak, sa ovakvim vratima, bar će se pomučiti malo više, a u međuvremenu možda i naiđe neko, tako da neće uspeti da ostvare svoj naum.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime