Rešenje za pse lutalice na pomolu?

0

Direktor “Čistoće” Zoran Radovanović najavio planiranje projekta koji bi okupio sve zainteresovane za zbrinjavanje napuštenih životinja u Prokuplju. Stručni tim priprema i planira projekat koji predviđa izgradnju prihvatilišta na periferiji grada, pored reke ili na nekom brdu, gde bi se izgradilo šetalište i park.

– U okviru delatnosti našeg preduzeća, a sigurno i jedan od gorućih gradskih problema je briga i zbrinjavanje pasa lutalica. Za rešavanje tog problema lokalna samouprava je u budžetu za ovu godinu izdvojila sredstva, koja će biti usmerena za privremeno zbrinjavanje napuštenih životinja, rekao je direktor „Čistoće“ Zoran Radovanović.

– Ovaj problem bi se najbolje rešio kada bi se svi za to zauzeli. Pored „Čistoće“, kojoj su ti poslovi povereni, lokalne samouprave, koja obezbeđuje sredstva, potrebna je pomoć i raznih udruženja, organizacija, ljubitelja životinja, kao i građana, istakao je Radovanović.

– Bilo bi to idealno mesto za šetnju kućnih ljubimaca, gde bi njihovi vlasnici, ljubitelji životinja, donosili hranu i pomagali rad prihvatilišta. Nadamo se da će ova ideja, uz podršku humanih ljudi ubrzo biti realizovana, rekao je Radovanović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime