Rok Preobraženje-koncert za pamćenje

0

Prva je nastupila grupa ,,Bez Lene”. ,,Lena” je nastala prošle godine kao produkt zajedničkog rada šestoro srednjoškolaca. Ljubav prema muzici je od ove grupice talentovanih tinejdžera napravila jedan moćni muzički sastav. Imali smo priliku da ih slušamo više puta u proteklih godinu dana, koliko već rade zajedno. Za sobom imaju dosta nastupa u Prokuplju, a ostali su zapaženi i na petodnevnoj turneji po severu Srbije. Ovaj mladi bend je sa razlogom otvorio događaj i svojim jednočasovnim izvođenjem očarao je mnogobrojnu publiku.

Grupa ,,Felix the cat” debitovala je pred publikom na ovom ,,Preobraženju”. Iako ih je publika prvi put gledala i slušala, nije ostala ravnodušna pred njihovim raskošnim talentom.

,,Melissa” je jedan od prvih prokupačkih metal bendova. Bend je na jedno vreme prestajao sa radom i skoro se ponovo sastao sa pojačanjem u vidu mlađih snaga. Frontmen benda, Dejan Stojanović, navodi da RNR ne može da opstane  uz sukobe i zavist koji često postoje među bendovima. Rock može da živi samo kada se bendovi udruže i zajedničkim snagama izgrade ovu muziku. Ova manifestacija je idealna prilika da se desi baš to. Da se četiri različite grupe ljudi okupe u ime muzike.

U muzici ,,Taličnog Toma” uživamo već dugi niz godina. Iza sebe broje mnoga učešća na raznim manifestacijama širom Srbije, kao i zapažene uspehe na muzičkim takmičenjima. Ovog puta su se pojavili u nešto drugačijoj, podmlađenoj postavi i ponovo su uspeli da obore publiku s nogu.

,, Sve je počelo 2010. godine kada smo se dogovorili da napravimo veliku svirku na bazenu. To se desilo baš 19. avgusta. Svirka je naišla na veliko oduševljenje kod publike, tako da smo odlučili da svake godine na taj dan organizujemo ,Rock Preobraženje’. Vremenom se gubilo interesovanje za rock. Bilo je veoma izazovno održati nešto ovako 9 godina u eri neke drugačije muzike i neke drugačije kulture. Ovim želimo da zainteresujemo mlade za nešto drugačije od onoga što mogu čuti svud u zadnje vreme. Treba im ponuditi alternativu i omogućiti im izbor svog sopstvenog pravca. Sledeće godine proslavljamo jubilej i za njega pripremamo neka iznenađenja”, kaže Nikola Petrović, jedan od osnivača ,,Preobraženja”.

Autorka: Milena Peric

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime