Rukometaši Topličanina u dresovima Mozzarta

1

Rukometni klub iz grada na reci Toplici koji postoji više od šest decenija, zvanično je počeo pripreme za novu sezonu u Super B ligi Srbije. Igrači će se za poziciju na vrhu tabele boriti u novim dresovima koje im je donirala kompanija Mozzart.

Pored dugogodišnjeg takmičenja u Super b ligi, ovaj kolektiv značajnu pažnju posvećuje i radu sa mladim kategorijama kroz školu rukometa u tri mlađe selekcije, svesni koliko je podmladak značajan za opstanak svakog kluba. Prema rečima predsednika RK Topličanin Ljubinka Đorđevića, rezultati koje je klub postigao u svim selekcijama i uspešni igrači koji su iz njega potekli, pokazuju koliko se do sada vredno radilo. Plan im da ovim tempom nastave, u novim dresovima i pojačanom sastavu.

– Prokuplje voli rukomet i to nam dokazuju pune tribine na svakoj utakmici kada smo domaćin. Decembra prošle godine smo svečano obeležili jubelej, 60 godina od osnivanja kluba, kada smo se usudili da sebi postavimo visoku lestvicu, a to je plasmanu Super ligu Srbije. Ovo je najelitnije takmičenje u našoj zemlji, a ja čvrstvo verujem da imamo kvalitet za ovakav uspeh. U novim dresovima imaćemo dodatni podsterk, i ko zna, možda nam nova oprema koju nam je donirala komanija Mozzart bude talična, sa osmehom konstatuje Đorđević.

Za šest decenija RK Topličanin je iznedrio mnoge vrhunske rukometaše poput Aleksandara Đorđevića, Nikole Maleševića, Nenada Ivkovića, Milana Ivanovića ,Milana Veljkovića, Milana Vučkovića,  Ljubomira Janačijevića …. Tokom godina bilo je uspona i padova, ali ovi sportisti sa ponosom ističu da im nikada nije nestalo sportskog duha, entuzijazma i borbenosti. Zbog toga, RK Topličanin postoji i radi već šest decenija u kontinuitetu.

To je bio razlog da se kompanija Mozzart odluči da pomoć usmeri ka ovom rukometnom klubu, budući da već godinama podržava lokalne timove koje uprkos teškim uslovima održava ljubav prema sportu. Zahvaljujućisvojoj brizi o društvenoj zajednici, ovaj privredni gigant se već profilisao kao jedan od najvećih donatora sportskih kolektiva u čitavom regionu.

Prema rečima direktora sektora korporativnih komunikacija u ovoj kompaniji Borjana Popovića, u sport od kojeg na neki način živi, ova kompanija ulaže od osnivanja.

– Istrajni smo u nameri da kvalitetnim dresovima opremimo što više klubova širom zemlje. Iako ne možemo baš svima izaći u susret, zahtevi koji nam stižu svakog dana iz cele Srbije potvrda su da činimo pravu stvar. Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ stigla je do mnogih sportista, od Bosilegrada do Subotice. Posebno zadovoljstvo za nas predstavlja kada nam jave da u novim Mozzartovim dresovima samo nižu pobede, nadamo se da će tako biti i sa RK Topličanin, objasnio je Popović.

Društveno odgovorna akcija ,,Novi dresovi za nove šampione’’ pokrenuta je u u cilju promocije sporta u lokalnim zajednicama i osnaživanja malih srpskih klubova.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here