Sa osmehom u školu

0

Razvojni projekat „Kroz osmeh do đaka prvaka“ pokrenut u Ratko Pavlović Ćićko“ Projekat se sastoji iz sedam koraka koji predviđaju uključivanje dece predškolskog uzrasta u školski život.

Koraci su radioničarskog tipa i svaki korak ima svoju temu i sadržaj kojim će se baviti, a to su osnovni sadržaji obaveznih nastavnih predmeta u prvom razredu.

Predškolci će biti podeljeni u grupe i svaka grupa će imati svoje mentore. Uz učitelje i nastavnike deci će u radu pomagati i roditelji.

Prvi korak krenuo je sa lutkarskom predstavom „Stara i nova škola“, koja na duhovit način, preko likova životinja, uvodi decu u svet škole i prikazuje razliku između stare i nove škole, odnosno kako je bilo nekada i kako je sada. Ujedno govori budućim đacima da škola nije bauk i da u njoj pored učenja i obaveza postoji zabava i igra, kaže učiteljica Biljana Krasić.

Ona je realizovala ovaj korak sa učiteljicama Srbijankom Milosavljević i Jasminom Filipović i sa svojim učenicima. Lutke za predstavu i scenu je izradila nastavnica francuskog jezika Jelena Marković.

U drugom delu  koraka predškolci su  sa svojim roditeljima i vaspitačicama aktivno učestvovali u „Igrama bez granica“ u fiskulturnoj sali. Igre su se održale pod sloganom „Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje“ i sproveli su ih nastavnici fizičkog vaspitanja Ivan Stebih i Nikola Todorović.

unnamed-1

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime