Sad bi dekan da smeni rektora

0

Posle otkrića da je Medicinski fakultet Univerziteta u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na čelu sa tamošnjim dekanom prof dr Radetom Grbićem, postao ,,meka,, za studente neakreditovane Akademije ,,US Medical Scholol,, u stečaju, Milovana Bojića, ali i sve većeg ,,pritiska,, novostečenih akademaca iz Novog Pazara, kao i žestokih kritika usmerenih iz pravca Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije na račun rektora prof. dr Srećka Milačića, poznavaoci ovdašnjih novonastalih prilika vide da ova institucije nije daleko od zavođenja vanrednog stanja. Kako nezvanično saznajemo, pojedini krugovi zagovaraju smenu ministra prosvete Srđana Verbića, jer navodno ,,ništa nije uradio na iskorenjivanju anomalija i kršenja zakona na toj visokoškolskoj ustanovi,,.

U prijavi prosvetnoj inspekciji i Ministarstvu prosvete Republike Srbije navodi se da dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Rade Grbić ,,nizom postupaka koji degradiraju i unazađuju fakultet kao instituciju, dovodi u pitanje zakonitost rada, a samim tim i budućnosat fakulteta,,.

Dekan Grbić je jula 2015. godine doneo više rešenja kojima se studentima sa neakreditovane Akademije ,,US Medical Scholol,, u stečaju, poništavaju ispiti, ali je slučaj od 9. septembra, među nastavno osoblje i sudente, ali i ceo ovaj univerzitet bacio senku da dekan nastavlja rad na Medicinskom fakultetu svojim sumnjivim postupcima.

Kao jedinstven slučaj navodi se da je dekan Rade Grbić u julu ove godine poništio uverenje Medicinskog fakulteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici o diplomiranju Anđe (Predraga) Rosić, kojijm je stekla zvanje doktora medicine i to oglasio preko službenog glasnika, o čemu smo pisali.

Ali, posle kritike iz vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju na račun drektora Univerziteta prof. dr Srećka Milačića, dogodio se obrt, pa je na površinu, umesto smene dekana Medicinskog fakulteta, isplivao zahtev za smenu rektora Univerziteta prof. dr Srećka Milačića.

Pojavio se i spisak novih ljudi koji bi mogli da vode ovu instituciju, a među nekolicinom koji se predlažu za novog rektora je dekan Medicinskog fakulteta pod istragom tužilaštva iz Beograda, prof. dr Rade Grbić.

Obrt se odgodio pošto aktuelni rektor prof dr Srećko Milačić odbija da potpiše sumnjiva rešenja i dipolome.

U svemu tome, najdeblji kraj, vuku studenti, koji ponovo polažu već položene ispite i stečene diplome,i sve to , naravno, ponovo plaćaju po zacrtanoj tarifi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime