Sahranjen Vasilije Sika Nikolić

0

Meštani sela Štulac kod Vrnjačke Banje u tuzi i bolu danas su se oprostili od tragično nastradalog komšije Vasilija Nikolića (49) iz Štulca, Otac petoro dece, omiljen kao Sika, poginuo je u subotu oko 15 sati na magistralnom putu Kruševac-Kralejvo, u mestu Osaonica kod Trstenika, prilikom povratka iz trgovine kući .

Njegova supruga Mila (43), koja je pre desetak dana rodila peto dete najmladjeg Marka, za koga su i spremali kršenje, teško je povređena u ovoj saobraćajki, a najnovije informacije iz niškog Kliničkog centra glase da se oporavlja.

U njihov automobil ,,opel kadet,, tog kobnog dana direktno je iz suprotnog smera prilikom nedozvoljenog preticanja kamiona direkltno pod dejstvom alkohola udario vozač BMV-a smrti Petar Simonović(39) , zvani Pera Bilder iz Trstenikla . Volzač ,, opela,, nesrećni Vasilije ostao je na mestu mrtav, a njeogu suprugu Milu, sa kojom je kupovao pelene za malog Marka, u nesvesnom stanju preuzela su kola hitne , da bi je po ukazanoj prvoj pomoći u Trsteniku i Kruševcu prebacili dalje u Niš .

Kuća Nikolića u Štulcu , ali i širem okruženju važi za časnu i plemenitu porodicu.

I prilikom Vasilijeve sahrane, na seoskom groblju u Štucu čulo se da je Sika znao da crnči od jutra do mraka. Po zanimanju Vasilije je bio precizni mehaničar, zaposlen u EPS-u kao radnik obezbeđenja, a privatno je popravljao kućne aparate.

Njegova supruga Mila skoro se zaposlila u “Cveteksu”, u obližnjem Novom Selu.

Bavili su se poljoprivredom, a domaćinstvu je doprinosila i penzija njegove majke.

Pored svega, decu su lepo vaspitali, prava porodica, za primer. Velika je ovo tragedija, tuguje ceo vrnjački kraj, Sika je bio laf, ljudina, imao je 150 kila, a nikada ni mrava nije zgazio. Human čovek više od 20 puta je dobrovoljno dao krv, pričaju u Štulcu.

Vozač džipa smrti Petar S. ostao je nepovređen zahvaljujući vazdušnim jastucima, ali je BMW zbog silovitog sudara znatno oštećen. Bahatom vozaču ovo nije prvi udes, a nedavno je u njegovom džipu nastradala jedna devojka. Zvanično, nađena je mrtva za volanom, ali je ostala sumnja da je ustvari Petar vozio i da je pobegao posle sudara.

On je, kao i što smo pisali, više puta privođen i osuđivan za razna krivična dela.

Kod njega je svojevremeno vršena zaplena droge, oružja, municije i automobila sa falsifikovanom dokumentacijom, a kao ,, opasan momak,, pretio je batinama, ucenama , pa i smrću.

Na jutjubu su se pojavili i video snimci Pere Bildera i njegove bahate ,,opasne družine,, u kafanama u Velikoj Drenovi i okruženju.

Posle nalaza da je saobraćajku u subotu u Osaonici izazvao pod dejstvom alkohola, njegov slučaj iz Osnovnog javnog tužilaštva u Trsteniku , po čijem mu je nalogu odredjeno zadržavanje do 48 sati, predmet je ustupljen Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

-Tačno je da je predmet iz Osnovnog javnog tužilaštva iz Trstenika ustupljen Višem javnom tužuiilaštvu u Kruševcu . Osumnjičeni vozač Petar Simonović biće u toku dana saslušan- potvrdio nam je viši javni tužilac Bratislav Petrović.

Očekuje se da Petru S. u toku dana bude određen pritvor i da Više javno tužilaštvo izda nalog za pokretanje istrage.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here