Sajam preduzetništva Rasinskog okruga u Kruševcu

0

U kruševačkom hotelu ” Rubin” održan je prvi Sajam preduzetništva Rasinskog okruga, u okviru projekta “Šansa za novi početak”. Organizatori su Srpska asocijacija menadžera i organizacija DNA communications, uz podršku USAID -a, Regionalne privredne komore i brojnih lokalnih partnera.

Sajam je koncipiran, pre svega za nezaposlena lica, sa akcentom na starije radnike koji su izgubili posao u procesima privatizacije, ili pak preduzećima u restrukturiranju. Organizatori sajma kažu da Projekat “Pokreni se za posao” ima za cilj da podstakne preduzetnički duh, ohrabri početnike u privatnim inicijativama i pokrene ideje koje bi sa relativno malo uloženih sredstava, ostvarile dobit.

Sajam je otvorila zamenik gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović, a osim predstavnika organizatora, govorili su i predsednik Regionalne privredne komore Predrag Vukićević i načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić. Tom prilikom, istaknuto je da je trenutno najveći problem ne samo u Gradu Kruševcu, već i šire, nezaposlenost i da se organizacijom ovakvih skupova upravo potencira i razvija preduzetnička klima i ambijent koji favorizuje ličnu inicijativu, poslovnu kreativnost i oslanjanje na sopstvene snage.

U okviru prezentacije, prikazano je oko 150 ideja svrstanih u 4 kategorije: proizvodnja, trgovina, usluge i poljoprivreda. Planirana sredstva za otpočinjanje biznisa su od 2 do 5 000 evra. Za sve zainteresovane obezbeđen je i besplatan promo materijal.U narednom periodu, inicijatori planiraju održavanje još 8 ovakvih sajmova u 8 regiona, a prvi rezultati mogu se očekivati već naredne godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime