Sajam profesionalne orijentacije za osmake

0

Nacionalna službe za zapošljavanje u Prokuplju organizovala je  Sajam profesionalne orijentacije namenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola. Sajam je održan u restoranu “Aleksandar” i privukao je veliku pažnju prokupačkih osmaka.

Cilj sajma bio je predstavljanje obrazovnih programa, kako bi se učenicima pomoglo u izboru budućeg zanimanja. Svoje smerove i programe predstavile su  četiri srednje škole u Prokuplju i privatna Medicinska škola iz Jagodine.

-Cilj Sajma je da pomogne učenicima da lakše i pre svega pravilno odaberu buduće zanimanje. Ovo je samo jedna od aktivnosti koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, što znači da u tom smislu radimo i profesionalno informisanje, predavanje po školama, kao i savetovanje, rekao je savetnik za planiranje karijere NSZ Prokuplje Branislav Strahinić.

Medicinska škola „Dr Aleksa Savić” nudi četiri obrazovna profila, od kojih četiri godine traje školovanje za medicinske tehničare, pedijatrijske sestre, i ginekološko-akušerski smer, dok je za zdravstvenog negovatelja neophodno trogodišnje školovanje.

Tehnička škola „15. maj“ nudi četiri područja rada: mašinstvo i obrada metala, elektrotehnički i saobraćajni smer, kao i tekstilstvo.

Poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“ nudi nekoliko perspektivnih smerova: veterinarski i poljoprivredni smer,smer za pekare i rukovaoce poljoprivrednim mašinama, a za sva zanimanja vlada veliko interesovanje jer se odmah nakon završene škole može lako doći do zaposlenja. Na štandu pekarskog usmerenja posetioci sajma su se posebno zadržavali zbog bogatog posluženja koje su pripremili upravo učenici ove škole.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here