Samo Toplica ima pesničko-biciklistički karavan

0

PROKUPLJE: U susret manifestaciji “Drainčevi susreti pesnika“, entuzijasti iz prokupačkog Književnog društva, organizovaće ove godine po drugi put Književno-ekološki biciklistički karavan, pod nazivom  „Od Doma do kuće“. Oni su se prošle godine, na dan rođenja velikog Drainca 26. avgusta, biciklima vozili od Doma kulture do Drainčeve rodne kuće u Trbunju, kako bi se, kazujući njegovu poeziju, podsetili na njegovo stvaralaštvo.

Oni ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da se prijave i ove godine, i budu deo ovog nesvakidašnjeg i lepog pesničkog pohoda.

Prošle godine su, kako kažu, takvu akciju sproveli u delo, jer se ponose time što su Drainčevi zemljaci.

-Ponosimo se i njegovom poezijom i onim što nam je ostavio u nasleđe. Ovaj veliki srpski pesnik zaslužuje da ga slavimo. Na dan njegovog rođenja, iskazali smo mu poštovanje kazivanjem  poezije i obilaskom njegove kuće. Ideja za realizaciju, rodila se sa ciljem da inovativnošću privučemo pažnju, pre svega, mladih ljudi, kako bi ih podsetili na bogato delo Rada Drainca, istakli su u Domu kulture.

Do Trbunja i nazad prošle godine su pedalali Nebojša Savić, Jovan Stamenković i Saša Milovanović. Stihove Drainčeve i svoje govorili su Tijana Petrović, Milutin Milošević, Ivana Đurković, Zorica Prentić, Dragan Ognjanović i Milivoje Krstić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime