Sanira se zaštitni bedem na reci Toplici

0

Nakon velikih poplava koje su zadesile Prokuplje i okolinu, Gradska uprava u Prokuplju u saradnji sa Javnim vodoprivrednim preduzećem „Srbijavode“, ovih dana radi na sanaciji zaštitnog bedema na reci Toplici kod Gradskog groblja. Radi se i na produbljivanju i raščišćavanju rečnog korita, kako bi se sprečilo eventualno novo plavljenje.

Prema rečima Žarka Кoprivice, člana Gradskog veća zaduženog za infastrukturu, koji je danas obišao radove kod groblja, koje izvodi HSL „Vlasotince“ a finansira JVP „Srbijavode“, podignuto je preko stotinak metara novog bedema i očišćeni sprudovi na reci, kako bi se sprečilo plavljenje.

– Podići ćemo bedem, kako bi još više zaštitili Gradsko groblje od poplava, rekao je Кoprivica i dodao da je i Javno komunalno preduzeće „Hameum“ uključeno u sređivanje groblja i saniranje oštećenja nastalih na grobnim mestima.

– Oni su u velikoj meri već raščistili zeleno rastinje oko grobova, očistili mulj sa staza i uredili oštećena grobna mesta, rekao je Žarko Кoprivica i dodao da će lokalna samouprava u saradnji sa upravom groblja učiniti sve da se štete na grobnim mestima otklone u najskorije vreme.

Nakon saniranja bedema na reci Toplici, koje se završava sutra, radovi na sanaciji rečnih korita nastavljaju se na  Bresničkoj i Beloljinskoj reci.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime