Saniran put u Donjem Кordincu

0

U Donjem Кordincu završena je sanacija makadamskog puta  u dužini od  1,1 kilometar i širine 4 metra. U okviru radova izvršeno je ravnanje postojeće površine, popunjavanje rupa, nasipanje i valjanje celom dužinom puta od mesta gde se završava asfaltni put, pa sve do seoskog groblja, saopštili su iz Opštine Prokuplje.

Značaj puta je veliki za žitelje ovoga kraja, prvenstveno  zbog toga što prolazi pored školske zgrade, isturenog odeljenja OŠ „Milić Rakić Mirko“,  koju pohađa oko desetak đaka.  Uređenim putem deca će  sada će mnogo bezbednije, lakše i brže dolaziti u školu.

Osim sanacije koja je urađena celom dužinom puta, pored seoskog groblja uređen je i parking prostor.

– Zadovoljni smo što lokalna samouprava ne zaboravlja nijedno  selo, nijedan zaseok . Nama je popravljen put, a dobili smo i uređen parking pored groblja.  Negde se rade prelazi preko reke, negde  sanacija rečnih korita, svuda u našoj opštini se nešto radi i to je za svaku pohvalu, kažu meštani.

U cilju da svim građanima obezbedi podjednake uslove za život, Opština Prokuplje je od početka godine pokrenula veliku akciju uređenja putne infrastrukture. U nastavku ovih aktivnosti  planirani su radovi i  na drugim seoskim područjima, kako nadomak grada, tako i u višim planinskim predelima teritorije opštine Prokuplje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime