Saniran put u selu Klisurica

0
Foto: Služba za odnose sa javnošću opštine Prokuplje

Put u selu Klisurica, u dužini od 900 metara, bio je u izuzetno lošem stanju, oštećen jakim bujičnim vodama. Ali to je sada prošlost. Put je saniran sredstvima Opštine Prokuplje, a u kakvom je stanju posle ravnanja, nasipanja i valjanja, uverili su se član Opštinskog veća opštine Prokuplje zadužen za infrastrukturu, Žarko Koprivica i pomoćnik predsednika opštine Prokuplje, Vladica Mladenović.

– Opština Prokuplje, kao i uvek do sada, izlazi u susret stanovništvu na seoskom području i pomaže tamo gde je najpotrebnije i gde je neophodno brzo reagovati, kako zbog oštećenja puta ne bi bio poremećen normalan život stanovnika tog područja, istakao je Koprivica i dodao da na ovaj način lokalna samouprava nastoji da olakša život svojih građana u svim delovima opštine, bez obzira da li žive u gradskoj ili seoskoj sredini.

– Prioritet nam je da žiteljima u seoskim sredinama stvorimo što bolje uslove za život, a posebno za rad na njihovim poljoprivrednim imanjima, kako bi im omogućili da ostanu i ne napuštaju svoje domove, podvukao je većnik zadužen za infrastrukturu u opštini Prokuplje.

On je istakao da se radi o jako važnom putu ne samo za meštane Klisurice, već i susednih sela, koji su navikli da koriste ovaj putni pravac kao najkraću deonicu i vezu sa magistralnim putem koji se nalazi u blizini.

– Zahvalni smo opštini Prokuplje što je učinila napor da nam osposobi ovaj, za nas jako bitan put, kojim, zbog oštećenja, do sada nisu mogle da se kreću poljoprivredne mašine, kazao je predsednik Saveta mesne zajednice Klisurica Dragan Miljković.

Prema njegovim rečima, novom putu posebno su se obradovali proizvođači mleka, kojima je sada olakšan transport prilikom predaje njihovih proizvoda otkupljivačima.

– Do sada su proizvođači, a i drugi meštani ovog sela, morali da pešače kilometar, kako bi stigli do magistralnog puta, istakao je Miljković i dodao da se sanacijom puta mnogo pomoglo žiteljima ovog područja, jer uređenim putem mogu normalno da se kreću ne samo poljoprivredne mašine, već i sva putnička vozila.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime