Sanirano klizište i put Selište-Dobrotić

0

Na seoskom putu Selište –Bučince, udaljenom nekoliko kilometra od grada, sanirano je veliko klizište nastalo usled obilnih padavina u proteklom period, navode iz Opštine Prokuplje.

Prema navodima nadležnih iz JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, putari su užurbano radili proteklog vikenda kako bi meštanima ovog seoskog područja u što kraćem roku bili obezbeđeni normalni uslovi za kretanje.

– Na putu koji od Selišta vodi prema selu Bučince uklonjen je odron u dužini od 20 metara, tako da je sada ovaj deo puta potpuno bezbedan. Na mestu gde je bio odron urađena je nova trasa u dužini od 40 metara, a takođe je završena i sanacija postojećeg puta u dužini od 2 km, navode nadležni u JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje.

Završena je i sanacija puta Dobrotić-Selište u dužini od 1,8 km, a kako navode žitelji ovih planinskih sela, nikada se u ovaj kraj nije više ulagalo nego sada.

I druga seoska područja opštine Prokuplje nisu bila zapostavljena, tako da su nedavno popravljani putevi i u Donjoj Toponici, Donjoj Bresnici, Tovrljanu, a mnoga sela su nakon više decenija dobila i asfalt.

Opština Prokuplje i dalje nastavlja da ulaže u putnu infrastrukturu na području cele opštine, što potvrđuje činjenicu da je Prokuplje ove godine zaista jedno veliko gradilište, navode iz lokalne samouprave u saopštenju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime