“Sanjalice” druge na međunarodnom festivalu u Herceg Novom!

0
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Na trećem Međunarodnom festivalu horova u Herceg Novom, na kome su učestvovali dečiji, omladinski i horovi odraslih, dečiji hor prokupačkog Doma kulture „Sanjalice“, zablistao je i ovaj put i u svoj grad donosi srebrnu plaketu, prenosi Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje.

Izvanrednim nastupom “Sanjalice” su osvojile 85 poena i pokazale da im je mesto na samom vrhu horskog pevanja.  U skladu sa propozicijama festivala, ovaj prokupački dečji hor predstavio se repertoarom od četiri kompozicije. To su srpski napev „Hvalite ime Gospodnje“, „Na ranilu“- Stevan Mokranjac, splet srpskih pesama u aranžmanu Bojana Stankovića i čuvena melodija „Pink Panter“, uz klavirsku pratnju profesora Ivana Stojanovića.

-Ova nagrada je potvrdila da su naša deca izuzetna i da se talentom i raskošnim glasovima koje poseduju uz uporno i marljivo vežbanje mogu takmičiti u svim delovima Evrope. Njima je mesto u samom vrhu horskog pevanja i ja se veoma ponosim time – rekla je dirigent „Sanjalica“ Sanja Stojković.

Pored horova iz Srbije na ovom takmičenju su učestvovali i horovi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. O nagradama je odlučivao tročlani žiri u kome su bili eminentni dirigenti Đorđo Đioto iz Italije, Dragana Jovanović iz Srbije i Aleksandra Knežević sa Muzičke akademije na Cetinju.

Dečiji hor „Sanjalice“ na ovom međunarodnom takmičenju u Herceg Novom, učestvovao je zahvaljujući podršci Opštine Prokuplje, Doma kulture, Ferijalnog saveza Prokuplje, Crvenog krsta Prokuplje, kao i Samostalne zanatsko trgovinske radnje „Čutura“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime