Saopštenje prokupačke Kancelarije za decu i mlade

0

Tekstovi koje ste objavili na portalu Top Novosti 06. i 11.04.2015. godine pod naslovima „Nasilje nema opravdanja – i u osnovnim školama“ i „Uskršnji štand Kancelarije za mlade“ nisu aktivnosti Kancelarije za decu i mlade Opštine Prokuplje, navodi se u saopštenju Kancelarije za decu i mlade u Prokuplju koje u celosti prenosimo.

Naime, Kancelarija za decu i mlade, kao sastavni deo Opštinske uprave Prokuplje, sprovodi aktivnosti sa kojima su roditelji dece koja u njima učestvuju unapred obavešteni, tako da je objavljivanje ovih vesti kao navodno naših aktivnosti uticalo na to da se roditelji oglase sa pitanjima o tome i da očekuju objašnjenje.

Ovim ne ocenjujemo same akcije, koje mogu da budu interesantne i u korist dece.

Projekat „Nasinje nema opravdanja“ pokrenuo je poznati glumac Zijah Sokolović i sprovodi se širom regiona i treba podržati i pozdraviti sve aktivnosti koje bi doprinele smanjenju nasilja, a posebno kada se to dece tiče.

Druga aktivnost vezana za pripremu uskršnjih jaja je interesantna, ali je Kancelarija za decu i mlade nije oranizovala, niti je u tome učestvovala sa volonterima koji su u tekstu navedeni.

Naime, naši volonteri su jaja i takmičenje u kucanju jajima koje je održano za Vaskrs pripremili i održali samostalno.

Očekujemo da u ovom i budućim slučajevima informisanje javnosti o aktivnostima Kancelarije za decu i mlade bude u skladu sa propisima, navodi se u saopštenju prokupačke Kancelarije za decu i mlade.

Redakcija Top Novosti se ovim putem izvinjava Kancelariji za decu i mlade zbog nenamernih grešaka koje su se potkrale oko toga ko je organizator ovih akcija u dva teksta koja su objavljena na našim stranicama.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime