Saradnjom sa Nišlijama do inostranih ulaganja  

1

Razgovor načelnika Topličkog i Nišavskog okruga otvorio brojna pitanja o češćoj i proširenoj saradnji.

Načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović razgovarao je sa načelnikom Nišavskog upravnog okruga dr Aleksandrom Cvetkovićem o proširenju saradnje između rukovodstava lokalnih samouprava i privrednika iz opština koje se nalaze u ova dva okruga.

– Predstavnici lokalnih samouprava Topličkog i Nišavskog upravnog okruga u narednom periodu trebalo bi da imaju više zajedničkih sastanaka, kako bi rešavali određene probleme od interesa za građane ovog dela Srbije, izjavio je Vukadinović.

 

Nišavski okrug je već uspostavio saradnju sa Bugarskom, što ostavlja otvorene mogućnosti da se zajedničkim prijavljivanjem realizuju brojni projekti.

– Kod nadležnih institucija i organa opštine Topličkog i Nišavskog upravnog okruga mogu zajednički da nastupaju kako bi se izgradili određeni infrastrukturni objekti. Tu prvenstveno mislim na putnu mrežu, rekao je Cvetković.

 

Najavljen je i sastanak privrednika ova dva okruga,a govorilo se i o primeni Zakona o inspekcijskom nadzoru.

1 KOMENTAR

  1. Ovde ima prostora za saradnju i zajednicke nastupe, Nišavski okrug je drugi ili treci u Srbiji po velicini tako da iz ove saradnje toplicani mogu da imaju vecu korist

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime