Savet Rasinskog upravnog okruga o vodosnabdevanju

0

Problematika vodosnabdevanja biila je danas centralna tema Saveta Rasinskog upravnog .Razgovarano je i o programu upravljanja čvrstim otpadom i izgradnji regionalne deponije u Srnju , kojoj će se osim opština okruga priključiti i opštine Rekovac i Trstenik. Sastanku je predsedavao načelnik Okruga Branislav Vesić a u radu je učestvovao i gradonačelnik Dragi Nestorović.

Izgradnja magistralnog cevovoda od Kruševca prema Ćićevcu i Varvarinu otpočela je još 1994. godine, ali su radovi intenzivirani tokom poslednje dve godine. Izgradnju finansiraju opštine Ćićevac i Varvarin, grad Kruševac, republička Direkcija za vode i Ministarstvo privrede, a njegovim završetkom i puštanjem u rad biće rešen problem snabdevanja zdravom pijaćom vodom oko 200.000 ljudi sa ovog područja.

U sklopu ovog projekta je izvršena i rekonstrukcija i proširenje kapaciteta Postrojenja za preradu vode u Majdevu, sa 650 na 1000 litara u sekundi, a ova investicija vredna 7 miliona evra finansirana je preko IPA fondova. Takođe je završena i izgradnja novog rezervoara u Lipovcu. Rezervoar kapaciteta 5000 kubika vode je pušten u rad za potrebe grada Kruševca (čime se poboljšava vodosnabdevanje ), a u najskorijem periodu biće pušten u funkciju i magistralni cevovod prema Ćićevcu i Varvarinu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime