Saveti koji će vam pomoći da se efikasno raspakujete nakon selidbe

0
kombi-selidba

Došao je i taj dan, selite se u svoj novi dom. Spakovali ste sve stvari i spremni ste da uđete u novi stan ili kuću. Uprkos tome što period selidbe često znači i prijatnu promenu, neretko čitav proces može biti zahtevan. Ukoliko ste napravili detaljan plan selidbe, ne bi trebalo da bude previše komplikovano.

Međutim, zašto ne učiniit svaki posao lakšim, ukoliko ste u mogućnosti. Zbog toga danas sa vama delimo savete koji će vam pomoći da raspakujete i smestite sve stvari jednom kada budete u svom novom životnom prostoru.

Stavite kutije u odgovarajuće prostorije

Dobra stvar kod vlikih selidbi je što ne morate da ih obavljate sami. Nakon što ste se spakovali i pozvali Selidbe Beograd da prevezu sve stvari koje posedujete, vreme je da sve to ubacite u novi stan. Naravno, agencija za transport će vam pomoći i u tome, ali vaš je zadatak da sve što imate sa sobom pametno rasporedite. Šta to znači? Budite sigurni da ste sve kutije obeležili i napisali šta se u njima nalazi. Na taj način ćete se mnogo brže i lakše raspakovati bez neoptrebnog otvaranja kutija dok ne nađete ono što vam je potrebno. Pored toga, bitno je da scve kutije smestite u njihove prostorije. Dakle, kutiju sa posuđem odmah stavite u kuhinju, odeću u blizini plakara, i tako redom. Uštedećete vreme ali i snagu, jer nećete morati da premeštate stvari svuda po stanu više puta.

Pripremite slike starog stana

Pored toga što ćete možda želeti da sačuvate uspomenu na stari prostor u kom ste živeli, slikanje starog stana može biti veoma korisno. Ukoliko vam se dopada raspored stvari koji ste imali u starom stanu, možda ćete želeti da ga zadržite i u novom. Ovde mislimo na sitnice koje je teško zapamtiti kako su bile organizovane. Ako ne želite da utrošite previše vremena na ponovno raspoređivanje knjiga ili ploča, slikajte ih pre pakovanja, pa tokom raspakivanja iskoristite te slike kako biste ih sve posložili na isti način. Isto važi i za dekoracije, kolekcije sitnica koje imate, pa čak i odeću.

Organizujte raspored stvari pre nego što započnete raspakivanje

Ukoliko, pak, želite da napravite potpuno drugačiji razmeštaj u novom stanu, napravite plan pre raspakivanja. Razmislite dobro gde bi najbolje stajao krevet, sto, lampa i ostali nameštaj koji nije tako lako pomeriti. Kada na prvom mestu smestite krupne jedinice, sve će ići mnogo lakše. Imaćete osnovu oko koje ćete moći da menjate i uređujete sve ostalo. Pored toga, obavićete možda i najteži deo raspakivanja. Ukoliko znate gde je kom komadu nameštaja mesto, ostatak procesa će ići glatko.

Počnite sa stvarima koje će vam najpre trebati

Ono što je bitno da spakujete tokom selidbe jeste kutija sa osnovnim stvarima za koje ste sigurni da će vam biti potrebne. Međutim, bilo da ste to odradili ili ne, najpametnije je da upravo stvari koje će vam uskoro zattrebati raspakujete prve. Tu ubrajamo sredstva za ličnu higijenu, peškire, toalet papir, kao i par komada odeće koje ćete uskoro obući. Ukoliko se budete osećali dovoljno raspoloženo za kuvanje u svom novom stanu, imajte raspakovane šerpe, tanjire i šolje. Ne zaboravite, ipak, da tokom selidbe možete sebi dati oduška i ipak naručiti hranu.

Završite sa stvarima koje bi vam odvratile pažnju

Često, kada sređujemo kuću, možemo uhvatiti sebe kako nam pažnja odlazi u drugom smeru. Sređujete sitnice koje imate, pa među njima pronađete uspomene, pa umesto da ih presložite, završite pregledajući ih sve i sećajući se lepih dana. Slične stvari se mogu dogoditi i tokom selidbe. Sitnice sentimenttalnog tipa, kao i sve ono što vam može odvući pažnju raspakujte poslednje. Isto važi i za televizor, video-igre, knjige i slike. Promislite o prioritetima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime