Prokupački heroj sa Košara

4

Na današnji dan – Poručnik Ivica Petković kao komandir streljačkog voda u sastavu 125. motorizovane brigade poginuo je 16. aprila 1999. u borbi protiv albanskih terorista u rejonu sela Košare kada je predvodio svoju četu u protivnapadu na albanske snage.

Bila je to borba skoro prsa u prsa. Neprijatelj je bio udaljen svega 50 do 100 metara. Kada ga je pogodio metak, saborci su mu pritrčali u pomoć, ali je on to odlučno odbio govoreći da se napad nastavi.

Njegovom zaslugom zauzeta je Maja glava uz granicu sa Albanijom i učvršćena linija odbrane.

Njegovi saborci kažu da se odlikovao s hrabrošću i bio komandir za uzor mladim vojnicima

Odlikovan je Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena.

Inače, poručnik Ivica Petković rođen je 26. maja 1968. godine u Prokuplju. Završio je Vojnu akademiju Kopnene vojske. U Vojsci Jugoslavije obavljao je dužnost komandira voda.

Uspomenu na uzornog komandira streljačkog voda čuvaće njegovi sinovi Predrag i Miroslav i porodica Petković.

Slava ti junače. TOPLICA i PROKUPLJE te zaboraviti neće.

(Izvor: Istorija Srba)

Sve o Prokuplju možete pročitati OVDE

4 KOMENTARA

  1. Petkovicu neka ti je vecna slava ….. poginuo si zarad nicega nazalost …. nadam se da se neko brine o porodici … suvisni su komentari shvatice samo oni koji su ucestvovali a koji su zivi!

  2. Petrovicu tto je sudbina, MOJ ZET JE BIO NA KOSARE BAS TAD KADA SE TO DESILO ON JE PREZIVEO ALI VRLO KRATKO PREMINUO JE 05 04 2016GOD NIKADA NIKO NIJE SE OBRATIO NISLIJAMA KOJI SU SE BORILI ZA NAS DA BI ZASTITILI SRCE SRBIJE DA NE MOZETE ZAMISLITI KOLIKO NJEGOVA PORODICA PATILA TADA OSTALI BEZ NIKAKVOG PRIMANJA I SADA ISTO TUGUJU DECA ZA OCA ZENA ZA SUPRUGA UNUCICI ZA DEDU.

    TO JE SUDBINA DA VI POSTANETE POPULARNI A ON ANONIMAN MOJ ZET JOVICA MARKOVIC TVOJ SABORAC.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime