Sedam matičnih područja na teritoriji Kruševca

0

Na osnovu Zakona o matičnim knjigama i Odluke Skupštine grada, od početka godine, određeno je sedam matičnih područja, umesto prethodna 23 na teritoriji Kruševca.

UGradskoj upravi u Kruševcu kažu da se matična područja spajaju zbog efikasnosti, racionalizacije i obaveza na osnovu poverenih poslova, ali se ne ukidaju mesne kancelarije.

Stupanjem na snagu pomenute skupštinske Odluke, uz matično područje sa sedištem u Kruševcu, određena su i u Konjuhu, Jasici, Čitluku, Pepeljevcu, Velikim Kupcima, Dvoranu i Velikom Šiljegovcu, a građanima se pružaju usluge, od ponedeljka do petka.

Tako, po novom Zakonu, Bela Voda je premeštena u Konjuh , Kukljin i Padež u Jasiku, Globoder i Mačkovac u Čitluk, Žabare u Pepeljevac, Jablanica i Gornji Stepoš u Velikim Kupcima, Velika Lomnicam, Trmčare i Zdravinje u premešteni su u Dvorane, a Kaonik, Ribare, Mala Reka i Sušica premešteni su u Veliki Šiljegovac. U ovim područjima, kao i u Matičnoj službi Gradske uprave Kruševca od sada će se izdavati sva dokumenta, izvodi i državljanstva gradjanima, zavisno kojem području gravitiraju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime