Sedam veličanstvenih zavarivača

0

Obuka zavarivača koju je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa Centrom za edukaciju NS PRO GROUP iz Novog Sada privodi se kraju. Nakon prijemnog testiranja sedmorica najboljih su startovali sa obukom u prokupačkoj firmi “Atest 09”.

Reč je o kandidatima različitih obrazovnih i starosnih profila sa teritorije celog Topličkog okruga – iz Žitorađe, Kuršumlije, Babinog Potoka, Stražave i Prokuplja.

Obuka za sedam polaznika počela je 15. decembra, a završni ispit održaće se ove nedelje, tačnije u sredu 25. februara.

Najmlađi polaznik Nikola ima samo 21 godinu i za obuku se prijavio jer je u ovom programu video šansu da nauči nešto novo i da stekne zanat.

Najstariji među polaznicima je učenik simpatičnog nadimka – Ljuba Maratonac.

– Mislim da smo svi mi ovde zato što smo hteli da ovladamo tehnikom zavarivanja. Svako od nas je sigurno dosad imao priliku da zavari ponešto, ali teško da je to bilo stvarno dobro. Ovde na obuci svi smo naučili kako se pravilno radi. Ja sam se prijavio zato što mislim da mi je ovo poslednji voz, poslednja šansa da naučim nešto i imam svoj zanat, svoje znanje, rekao je on.

Obuku zavarivača vodi vlasnik firme “Atest 09” Slavoljub Veličković.

– Obuka podrazumeva teorijska izlaganja prema propisanom priručniku, ali veći deo programa obuhvata praktičan rad. Insistira se na pažljivom i konkretnom sprovođenju određenih radnji, strogo se obraća pažnja na bezbednost i sigurnost u radu, kao i na pravilnom i doslednom praćenju koraka iz priručnika, izjavio je Slavoljub Veličković, vođa obuke.

U učionici – radionici od ranog jutra vlada radna i vedra atmosfera. Odnos između instruktora i polaznika obuke ne liči nimalo na priče o majstorima i šegrtima. I jedna i druga strana iskazala je zadovoljstvo što je deo ovog projekta.

Svakodnevni rad i učenje su zbližili ove različite ljude koji u šali kažu za sebe da su sedmorica veličanstvenih zavarivača.

Nakon praktičnog polaganja u sredu svi kandidati koji uspešno savladaju završni ispit dobiće sertifikat.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime