Selfijem do modernog muzeja

0
Foto: Narodni muzej Toplice

Osavremenjavanje, digitalizacija i približavanje potrebama i idejama savremenog čoveka – o svemu ovome brine se u Narodnom muzeju Toplice. Posebna pažnja poklanja se animaciji mlađeg naraštaja, a kao potvrda dolazi i radionica  „U potrazi za selfijem na Hisaru“, koja je nedavno održana u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ u Prokuplju.

Ovu radionicu osmislila je i realizovala Milena Stanković, organizator programa u muzeju, uz učešće učenika Tehničke škole „15.maj“ iz Prokuplja i profesorke srpskog jezika i književnosti Biljane Roganović. Kako je tema ovogodišnje manifestacije bila „Kulturno nasleđe i priroda“, inspiraciju za ovu radionicu organizatori i učesnici su potražili u prirodi, a pronašli kod Latinske crkve u podnožju Hisara.

U okviru selfi radionice od višeg muzejskog vodiča Marijane Ostojić imali su priliku da čuju o istoriji svog grada. Malo smo govorili o istoriji, malo se slikali. Uradili smo nešto zabavno i  poučno za ove mlade ljude. Trudićemo se i dalje da animiramo omladinu, da im  na zabavan način približimo značaj kulturnog nasleđa a i same prirode – rekla je Milena Stanković.

O tome koliko je ova manifestacija uspešno sprovedena govori i statistika. „Dane evropske baštine“ je pratilo 1400 posetilaca. Iz Narodnog muzeja Toplice kažu da to ne bi bilo moguće bez saradnje sa  kulturno-obrazovnim ustanovama i zajedničkog angažovanja i interesovanja učesnika, novinara i radnika muzeja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime