Sindikati Srbije slave u Kruševcu

0

Centralna proslava Dana Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) održava se danas u Kruševcu, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakao je da je prvi i osnovni cilj Ministarstva u ovoj godini da se što više radnika izvuče “iz užasa koji se zove rad na crno”.

Dan Saveza samostalnih sindikata Srbije je 27. april, a ove godine obeležava se 113 godina postojanja, centralnom proslavom u Kruševcu. Prvi radnički savez formiran je 1903. godine, a S S S S danas ima 410.000 članova, 28 granskih sindikata, najstarija je i najveća sindikalna centrala u Srbiji, i nestranačka organizacija isključivo na strani radnika.

Vulin je rekao  da 27. april nije samo njihov praznik, već je to dan borbe za radnička prava, svih koji žive od svog rada.

Predsednik S S S S Ljubisav Orbović rekao je da se proslavlja 113 godina njegove organizacije u celoj Srbiji, a da je centralna proslava u Kruševcu, nekadašnjoj prestonici Srbiji i sadašnjem indutrijskom gradu.

Proslavi Dana sindikata prisustvovali su i potpredsednik vlade Rasim Ljajić, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, a najistaknutijim pojedincima uručena su sindikalna priznanja “27. april”, dok su na početku intonirane Bože pravde i Internacionala.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here