Skandalozno – Sud razbojnicima izrekao presudu pa ih pustio na slobodu

0

Da ima i goreg od gorega, pokazalo se u Kruševcu, iako niko nije verovao da nema gorega od toga nego kad sin organizuje batinaše da mu prebiju majku i otmu joj 24.500 evra i zlato. Kao gore od toga pokazalo se da je Viši sud izrekao četvorici tih razbojnika presudu, pa ih pustio na slobodu, što je u mestima iz kojih su osuđena lica, u Kruševcu, Aleksandrovcu i Paraćinu među gradjanima izazvalo revolt i ogorčenje što ,,batinaši su opet među nama,,.

Sud je na žalbu Višeg javnog tužilaštva odmah potom doneo novu odluku , ali samo da se dvojica prvoosuđenih od četvorice kojima je izrečena presuda vrate u pritvor. Ali, tu nije kraj. Više javno tužilaštvo, kao i građani, traže da se svi osuđeni vrate u pritvor do pravosnažnosti presude, jer Tužilaštvo ulaže žalbu i na mininalne kazne osuđenim licima, koja su na brutalan način 28. februara pretukla , vezala za stolicu i opljačkala Milanku Malezić (65) u njenoj porodičnoj kući u Ulici Stanoja Milojevića Šeleta u Kruševcu.

Na sudu je dokazano da je pljačku organizovao Petar Peca Malezić (46), sin pretučene i opljačkane majke Milanke, a to su na sudu priznali i dvojica prvooptuženih: Martin Radojković (22) iz Paraćina i Marko Ivljanin (24) iz Aleksandrovca. Njih dvojica su prvostepenom presudom osuđeni na po 6 godina zatvora, pa pušteni na slobodu da bi posle uznemirenja javnosti odmah bili ponovo pritvoreni.

Petar Peca Malezić (46), koji je organizovao batinaše da mu prebiju i opljačkaju majku, ali da ,, paze da je ne polome,, osuđen je na 4,5 godina , a dvojica učesnika u tom teškom krivičnom delu R.M. (39) iz Paraćina i S.M. iz Šanca kod Kruševca na po 3,5 godina, i oni su i dalje na slobodi, iako javnost , kao i tužilaštvo reaguju.

U Višem javnom tužilaštvu tražili su da se svim osuđenim licima produži pritvor do okončanja pravosnažnosti presude. Tužilaštvo je danas najavilo i žalbu na presudu kojom su osuđenim licima za brutalno razbojništvo izrečene niske zatvorske kazne.

Inače, ceo zločin prebijanja i pljačkanja starice Milanke Malezić se odigrao po isplaniranom scenariju njenog sina Petra , tako što su angažovani razbojnici provalili u neobezbeđenu kuću i bejzbol palicama napali Milanku. Najpre su joj vezali ruke i noge, a potom je udarali da prizna gde su devize i zlato. Nesrećnoj ženi su napravili krvne podlive i modrice po celom telu, ali je po preporuci sina, nisu polomili, pa se posle nekoliko dana oporavka u kruševačkoj bolnici, vratrila kući. Sin i razbojnici su podelili opljačkani novac, a zlato ,,utopili,, u Bugarskoj.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime