Škola kupila novo vozilo za obuku đaka

0

Tehnička škola “15. maj“ iz Prokuplja, nakon više od decenije, sopstvenim sredstvima u iznosu od 390.000 dinara, kupila je novo vozilo koje će služiti kao nastavno sredstvo za obuku đaka na smeru vozači motornih vozila, saopštili su iz te obrazovne ustanove.

– Ovo mnogo znači našim đacima, koji će sada imati još bolje uslove za savladavanje ne samo teorijske već i praktične nastave, koja je od velikog značaja za njihova buduća zanimanja, kazala je direktorka Škole Biljana Milenković.

Prema njenim rečima, novi “pežo”, koji ima duple komande prilagođene obuci, zamenio je stari “jugo” i služiće da na njemu obučavaju vožnju učenici svih smerova za koje je obavezno polaganje vozačkog ispita.

– Jednostavno smo morali da zamenimo naše dotrajalo i tehnički prevaziđeno vozilo, kazala je direktorka i naglasila da stari “jugo“ nije imao potreban “abs sistem”, kao i da se on više nigde ne koristi za obuku vozača.

– Ovom kupovinom, učinili smo deci komforniju i lakšu obuku i usavršvanje, a i na izvestan način, doprineli da automobil, na kome je natpis sa imenom naše Škole, lepše izgleda, kazala je  Milenković.

Inače, Tehnička škola “15. maj” đacima pruža mogućnost da tokom redovne nastave polože i vozački ispit. U tu svrhu se u Školi  obavlja obuka za vožnju i polažu testovi znanja o saobraćaju, što je besplatno za redovne učenike saobraćajnog smera.

Tehničku školu pohađa 660 učenika na smerovima elektrotehnika, mašinstvo i obrada metala, saobraćaj, a tu je i tekstilni smer.

Prokupačka Tehnička škola, sa tradicijom dugom više od pola veka, danas je moderno i savremeno opremljeno zdanje sa 13 funkcionalnih učionica, fiskulturnom salom, kabinetima za informatiku i vežbe iz oblasti tekstilstva, četiri  računarska kabineta, dve specijalizovane učionice iz oblasti saobraćaja, tri laboratorije za vežbe iz elektrotehnike i tri radionice za praktičnu nastavu mašinske i elektro struke.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime