Škola „Mirko“ najbolja u kvizu „Neka planeta zna da brinem i ja“

0

Pobednik jučerašnjeg kviza znanja „Neka planeta zna da brinem i ja“, koji je organizovao Kulturno-obrazovni centar „Toplica“, povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, jeste ekipa Osnovne škole „Milić Rakić Mirko.“ U njemu su svoje znanje iz biologije i geografije, odmerile tročlane ekipe iz šest prokupačkih osnovnih škola. Drugoplasirani takmičari bili su iz Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“, a trećeplasirani iz Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“.

Cilj organizovanja ovog kviza jeste podsećanje svih nas na to koliko je važna priroda i samo okruženje, koje treba svakodnevno da čuvamo. U ovoj manifestaciji, koja označava početak jednog niza kulturnih dešavanja koje je spremila naša ustanova, učestvovali su učenici šestog i sedmog razreda, rekao je direktor KOC, Bojan Milenković, naglašavajući da je saradnja sa školama na zavidnom nivou.

On je istakao da će nastojati da ovaj kviz, u kome su uživali i mnogo toga naučili i učesnici i publika, postane tradicija.

Pitanja za kviz sastavljali su predmetni nastavnici iz svih osnovnih škola, koji su pored brojnih drugara iz odeljenja i škole, takođe bili podrška svojim takmičarima.

Žiri je radio u sastavu član Gradskog veća Prokuplja Dobrila Aranđelović, direktor prokupačke Biblioteke Dragan Ognjanović i prokupački pesnik Srđan Živković.

Pobednici su nagrađeni knjigama iz kojih će, sasvim sigurno, naučiti još nešto novo, a deo samog kviza bili su i članovi Književne omladine Prokuplje. Oni su bili zaduženi za deo koji je usledio po završetku proglašenja pobednika, kada su govorili stihove o tome kako treba da očistimo planetu da bi živela zdravo.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime