Škola u kojoj se uče praktične veštine

0

Srednja poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“ predstavila je svoj rad u okviru manifestacije „Muzej 10 dana od 10 do 10“. Pored uspešno izvedenog poetsko-muzičkog recitala „Izgrajala sjajna mesečina“,Prokupčani su mogli da vide kako se u ovoj školi uči i radi.

Prezentacija smerova škole koja postoji već 90 godina otkrila je posetiocima da učenici kroz trogodišnje i četvorogodišnje školovanje stiču teorijska i praktična znanja. Pored smerova Poljoprivredni i Prehrambeni tehničar, već nekoliko godina unazad iz ove škole izlaze kvalitetne generacije veterinarskih tehničara i pekara.

Učenici pekarskog smera su već čuveni po svojim veštinama i kvalitetu, pa tako lako dolaze do posla nakon maturiranja. Novina u ovoj školskoj godini je smer Tehničar hortikulture, zbog kog iz škole najavljuju da će njihov školski park biti jedan od najlepših u gradu.

Posetioci muzeja su pored prezentacije mogli da uživaju u ukusnim pecivima koje su pripremili učenici, kao i u lepoti dekorisanog stola i uzgajanog cveća.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime