Škola u Tovrljanu dobila belu tablu

1

Škola u selu Tovrljane se može pohvaliti najsavremenijim nastavnim sredstvima zahvaljujući zalaganju i entuzijazmu učitelja, ali svih onih koji su prepoznali potrebe četiri tovrljanska đaka. Od ove nedelje oni će učiti na beloj tabli.

Bela table stigla uz pomoć donatora Biljane Drobnjaković, Mladena Brajkovića, profesora engleskog Strahinje Arsića i učitelja Marka Čikarića. Ova dva mlada prosvetna radnika kažu da im je cilj da od ove male planinske škole napreve  uslove kao što imaju i deca u gradu.

– Mi smo na izvestan način dokaz toga šta se sve može postići kad se ujedine velika ljubav prema svom pozivu prosvetnog radnika, sećanje na rodno mesto meštana koji su napustili Tovrljane, ali i obaveza lokalne samouprave da se svim stanovnicima Opštine Prokuplje omogući normalan život. Naša saradnja čini ovu školu lepšim i kvalitetnijim mestom za rad, kaže učitelj Marko Čikarić.

O ovoj planinskoj školi se mnogo govorilo u medijima u poslednje vreme, jer je škola od svog otvaranja u septembru 2015. godine postala epicenter dešavanja u selu, ali i razlog više da lokalno stanovništvo živne. U velikoj meri je tome doprineo i mladi učitelj, koji neizmerno voli svoj poziv. Pogledajte više o tome OVDE.  

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime