Školarci doneli novogodišnje raspoloženje Policijskoj upravi Prokuplje

0

Povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika Policijska uprava u Prokuplju u saradnji sa Upravom Grada Prokuplja, primila je i ugostila učenike osnovnih škola iz prokupačkih sela Petrovac i Donja Rečica.

U prijatnoj prazničnoj atmosferi školarci su se družili sa policajcima i pomogli im da okite novogodišnju jelku i ukrase svoje radne prostorije.

Tom prilikom uručeni su i novogodišnji i božićni paketići, dar Policijske uprave i Grada Prokuplja koji su obradovali i razveselili decu.

“Mi tradicionalno povodom novogodišnjih i božićnih praznika prigodnim poklonima darujemo decu naših radnika ali ove godine nas je jako obradovalo to što su osnovci iz škola u okolini Prokuplja izrazila želju da nas posete i upoznaju se sa čuvarima reda i mira”, rekao je načelnik Policijske uprave Prokuplje Nenad Kakličanin.

On je dodao da su deca unoseći praznično raspoloženje i radost u njihove službene prostorije unela i dobar duh novogodišnjih i božićnih praznika.

Kaličanin se zahvalio osnovcima na ukazanom poverenju i pažnji ističući da policija u okviru svojih redovnih aktivnosti sarađuje sa direktorima škola, sve u cilju njihove veće bezbednosti.

Takođe je naglasio da je i u ranijem periodu policija imala preventivni rad sa decom, ali da u poslednje vreme pored policajaca koji stalno dežuraju u svim školama planiraju i aktivniju organizaciju predavanja, tribina, interaktivnih radionica, a sve sa ciljem podizanja bezbednosne kulture dece i mladih.

Načelnik Kaličanin je roditeljima poručio da će policija sve učiniti u cilju bezbednosti školske dece i svih građana, ali da radi bolje njihove zaštite i roditelji treba više pažnje da posvete slobodnim aktivnostima njihovih najmlađih, naročito da kontrolišu telefone i društvene mreže koje deca danas masovno koriste.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime