Školica glume za najmlađe Histriončiće

0

Varoško pozorište “Histrion” organizuje Školicu glume za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, i to sa ciljem da podiže najmlađi glumački naraštaj – Histriončiće. Školica glume počinje 1. oktobra i biće realizovana kroz seriju besplatnih radionica.

Kako kažu u Varoškom pozorištu, ove radionice će biti pre svega edukativnog i zabavnog karaktera, a deca će ih obožavati. Najveću obavezu u obučavanju dece preuzima umetnički direktor pozorišta Zoran Cvetković, ali će i on imati pomoć svojih kolega.

– Zoran Cvetković sa uspehom godinama podučava srednjoškolce u okviru Dramskog studija Gimnazije Prokuplje, tako da ne sumnjamo da će i među najmlađim polaznicima škole otkriti talente i učiniti ovu grupu jednako uspešnom. Njemu će pomoći starije kolege iz ansambla, ali i mlađe kolege, upravo članovi Dramskog studija. Ono čime možemo da se pohvalimo jeste to da će neke od radionica održati profesionalni glumac Danilo Petrović, inače Prokupčanin i stalni član Narodnog pozorišta u Nišu – kaže predsednik Upravnog odbora pozorišta Milovan Stanković.

Ideja da pokrenu Školu glume u Varoškom pozorištu se javila sa ciljem da se deca više okrenu kulturi, da im se pokaže da je umetnost nešto nesvakidašnje i neophodno.

– Želimo da i u tako mladoj dobi deca osete čari dramske umetnosti. Verujemo svi u uspeh škole, jer verujemo u to da je umetnost čudo. Setite se, jedan Stefan Milenković je imao svoj prvi koncert sa šest godina, a mi ćemo raditi sa decom od 7 do 10 godina. Imamo veru u njih – kaže Stanković.

Školica će trajati jednu školsku godinu, a završetak će zvanično biti proslavljen premijerom pozorišne predstave polaznika. Svi zainteresovani roditelji mogu prijaviti svoje dete porukom na broj 061 5330 790  sa imenom i prezimenom deteta. Iz Varoškog pozorišta će uslediti dalja obaveštenja o prvoj radionici.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime