Skupština Kruševca usvojila više planova generalne regulacije

0

Odbornici Skupštine Kruševca danas su usvojili 23 predloga odluka, među kojima i više planova generalne regulacije na teritoriji grada, poput izletišta Jastrebac.

Najviše polemike izazvala je tačka koja je pred početak sednice uvrštena po hitnom postupku u dnevni red, a reč je o “Zaduživanju za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda,,, o čemu je vođena skoro dvočasovna rasprava.

Bez polemike usvojeno je više planova generalne regulacije na teritoriji grada, među kojima i izletišta Jastrebac, kao i predlog rešenja o izmeni i dopuni rešenja o utvrđivanju visine zakupnine za korišćenje poslovnog prostora i o imenovanju Gradske izborne komisije od 11 članova i isto toliko zamenika.Za predsednika Izborne komisije izabran je diplomirani pravnik Dragoljub Arsić, sa liste ,,Pokrenimo Kruševac,,.

Po objedinjenoj proceduri usvojeni su izveštaji o radu i finansijskom poslovanju ustanova i institucija u 2015. godini: Kruševačkog pozorišta, Narodne biblioteke, Muzeja, Istorijskog arhiva , Kulturnog centra, Predškolske ustanove ,,Nata Veljković,, , Sportskog centra, Centra za Socijalni rad, Centra za osobe sa invaliditetom, Centra za stručno usavršavanje, Ustanove ,,Apoteka Kruševac,, ,Turističke organizacije, Biznis inkubartora, Fonda za podsticanje tazvoja mladih talenata.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime