Skupština Kuršumlije izabrala izbornu komisiju

0

Na današnjoj sednici SO Kuršumlija odbornici su izabrali šesnaestočlanu izbornu komisiju i usvojili niz komunalnih odluka među kojima je i plan detaljne regulacije Đavolje varoši.

Nakon početnog natezanja oko broja članova i ravnomernoj raspodeli mesta u izbornoj komisiji, nakon sastanka šefova odborničkih klubova, usvojena je odluka o formiranju izborne komisije u kojoj će biti zastupljeni predstavnici svih političkih partija koje imaju odbornike u lokalnoj skupštini.

Istovremeno, na ovoj sednici je usvojen plan o detaljnoj regulaciji Đavolje varoši čime se stvaraju preduslovi za uređenje ovog jedinstvenog spomenika prirode.

Tokom ovog zasedanja usvojeno je i niz komunalnih odluka. Treba još reći da je ovo verovarno poslednja sednica kuršumlijske skupštine pošto će se lokalni izbori održati za nešto više od mesec dana.

Ko koliko ima odbornika?

Odbornici su se na današnjoj sednici najviše sporili oko toga ko koliko ima odbornika u odborničkim grupama zbog velikog broja prelaska iz jedne u drugu stranku. Tako da ni šefovi pojedinih odborničkih grupa nisu znali koliko imaju odbornika u svojoj grupi pa su tražili čak i zakonsko tumačenje?!

Aerodromi, heliodromi i luke

Tokom obrazloženja odluke o planu detaljne regulacije Đavolje varoši, odbornici su mogli da čuju da je bilo smehotresnih predloga da se na prostoru koji se uređuje u okolini Đavolje varoši sagradi aeredrom i heliodrom, a jedan predlog je bio i da se gradi luka koja bi povezivala kanal Morava – Vardar!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime