Slavite Srbi: Kad ti pesnici čestitaju slavu!

0
pesnici

PROKUPLJE: Marjan i Sanja Bojović zapamtiće ovaj Đurđevdan po nesvakidašnjim gostima. Ako neko pita, oni stvarno znaju kako izgleda kad ti pesnici čestitaju slavu.

Ova neobična i topla priča počinje u jednom prokupačkom restoranu gde je mladi bračni par Bojovića slavio svoju krsnu slavu – Đurđevdan. Okruženi svojim najbližima, Bojovići nisu mogli da pretpostave da su u susednoj sali “pesnici iz čitanke”.

– Konobar je u jednom trenutku samo prišao i rekao da su u sali pored Ljubivoje Ršumović, Mošo Odalović i Tode Nikoletić. Odmah smo ih pozvali da nam se pridruže. Naši gosti su se oduševili! Proveli smo svi jedno neobično i blagosloveno veče. – rekla je Sanja Bojović.

Da su Bojovići bili divni domaćini potvrdio je i Mošo Odalović, koji je na svom Fejsbuk profilu podelio fotografije sa slave uz kometar:

“SRBIJA KOJU VOLIM! Stigli Ršum, Tode i ja u Prokuplje na “Drainčeve dane”, fino se gozbili u finom hotelu, a u nekoj sali – mladi, nama neznani Bojovići, slave Đurđevdan! Nije bilo tog Boga, a da ne pređemo kod njih i budemo dragi gosti!!! Napolju studena kiša, a nama toplo, toplo.”

pesnici čestitaju slavu

Svako je dete Đurđevdan, svako dete je svetac!

U malom gradu jeste nesvakidašnje da sretneš poznatog pesnika, a tek da ti bude gost na slavi! Bojovići su još pod utiskom i veruju da će se i narednih godina o ovoj slavi prepričavati dogodovštine. Kao uspomenu na divno veče provedeno u razgovoru, dobili su posvete – stihove na papirnim tanjirićima za tortu!

– Planiramo da ih uramimo. Ne mogu da opišem koliku sam čast imala i nekako znam da to nije bila slučajnost, jer slučajnosti ne postoje. Hvala Svetom Đorđu na tome! A posebno mi je drago što su i oni pod utiskom i što je i njima bilo lepo sa nama. – rekla je Sanja.

Poeziju sa papirnih tanjirića kao najveću dragocenost Bojovići će uramiti, a u sećanju će ostati uramljeno i to što su najveći srpski pesnici za decu o Đurđevdanu blagosiljali ovu porodicu.

U svetom Georgiju
Svi su naši preci.
Slavite poeziju 
i verujte deci.
Nek smeh zaljulja
svaki krevetac.
Svako je dete Đurđevdan
Svako dete je svetac!

 

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime