Slučaj Milan Kalinić još u policiji

0

Krivična prijava protiv Milana Kalinića (42) za saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovao pre nedelju dana, a u kojoj su dve osobe teže, a jedna lakše povređene, još nije zavedena u Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu. Kako saznajemo u ovom tužilaštvu, ni prijava a ni bilo kakav izveštaj Saobraćajne policje, koja je vršila uviđaj u selu Dupci, do juče do deset sati nije stizao na ovu adresu.

Priče da u Osnovnom javnom tužilaštvu nema ko da napiše prijavu, jer je tužilac na odmoru, pokazuju nepoznavanje pravnog postupka i zakona. Vršilac osnovnog javnog tužioca u Brusu Zoran Raičević javio se prošlog petka na posao. U ovom tužilaštvu očekuju da MUP podnese prijavu ili zapisnik, kako bi tužilaštvo kako bi tužilaštvo procenilo osnovanost sumnje i dalo nalog za saslušanje stranaka u ovom procesu i sprovođenje dokaznih radnji. Tek, potom bi, ako se proceni osnovana sumnja da je Kalinić izvršio krivično delo protiuv bezbednosti javnog saobraćaja, kako je navedeno u policijskom saopštenju, tuižilaštvo bi oformilo predmet. Do toga u ovom tužilaštv u još nijke došlo.

Kako nam je objašnjeno u Višem javnom tuilaštvu u Kruševcu, u eventualnom slučaju, kad bi u osnovnom javnom tužilaštvu iz bilo kojih razloga došlo do nekog zastoja, Republičnko tužilaštvo bi moralo da reaguje. Ali, tužilaštvo ne piše prijave, već samo optužne predloge i tužbe.

Poznati TV voditelj i glumac Milan Kalinić se, prema policijskom saopštenju sumnjiči da je upravljajući džipom “lendrover” u mestu Dupci prešao na suprotnu stranu kolovoza i sudario se sa automobilom marke “suzuki”, mađarskih registracija.

U nesreći su tri osobe povređene, od kojih dvoje teže. Povređenom F.G.(49) je dalja člekarska pomoć upućena na Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok su putnice iz njegovog automobila, supruga .K.N. i snaja D.K. sa Hirurškog odeljenja u Kruševcu otpuštene kući.

Niko od njih, od prvog dana nije bio zdavstveno ugrožen, potvđeno nam je juče u kruševačkoj Opštoj bolnici.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime