Smehom protiv svega od A do Š

0
Foto: Vladimir Gašević

Prokupački satiričar, aforističar, haiku pesnik i čuvar poezije na dijalektu Milivoje Krstić predstavio je svoju treću knjigu “Azbukijada”. To je prva knjiga Krstićevih aforizama na koju je prokupačka publika dugo čekala.

Veliki broj poštovalaca Milivojevog humora okupio se sinoć u Klubu Doma kulture da čuje koje je aforizme “od A do Š” spremio da pročita.

– Ova knjiga je trebalo da nosi naslov “Od A do Š”, ali smo se nakon više konsultacija složili da je to možda pre forma i naslov koji više odgovara enciklopedijskim izdanjima. Raspored aforizama je ostao po azbučnom redu, pa smo tako došli i do adekvatnog naziva za moju azbuku aforizama. Svi znamo da je Srbija zemlja jada, tu je kupusijada, roštiljijada, šljivijada, belmužijada, pa zašto onda ne i Azbukijada? – rekao je u svom maniru Krstić.

Pored autora, na promociji knjige govorili su profesori književnosti Srbijanka Stanković i Dragan Ognjanović i recenzent Saša Milovanović.

– Zbog prirodnosti i spontanosti i večito šaljivog duha i tona često zaboravljamo da je Milivoje Krstić jedan od najboljih autora Toplice danas. Malo ko zna, upravo zbog njegove skromnosti, da je on prvi Srbin koji je ušao u svetsku antologiju haiku poezije, da je višestruko nagrađivan za svoju satiričnu poeziju i aforizme. Ova knjiga će vas pomeriti, smejaćete se, zamisliti, osetiti gorčinu, pa ponovo smejati, jer kako kaže Milivoje “Aforizam je kratak, ali ima produženo dejstvo”. – rekla je profesorka književnosti Srbijanka Stanković.

Divno, nasmejano i prijateljsko književno veče pesnik je završio kazivanjem šaljive dečije pesme posvećene unuci Katarini, nakon čega se u redu čekalo za njegovu “Azbukijadu”.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime