Smenjen načelnik policije u Blacu zbog saobraćajke u kojoj je stradala dvanaestogodišnja devojčica

0

Vršilac dužnosti direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Vladimir Rebić rekao je danas u Blacu, posle susreta sa roditeljima dvanaestogodišnje devojčice koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći 27. februara, da je utvrđeno da je bilo propusta u postupanju policijskih službenika pre ove nesreće, saopštila je policija.

„Nakon utvrđenih provera ustanovili smo određene propuste koji su doveli do činjenice da osumnjičeni za izazivanje ove saobraćajne nezgode nije bio blagovremeno procesuran za sve prethodno učinjene prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Zbog toga sam doneo odluku da, iz Ministarstva unutrašnjih poslova, udaljim načelnika policijske stanice Blace i policijskog službenika koji je bio neposredno zadužen za izvršavanje ovog predmeta, do okončanja disciplinskog postupka “, istakao je v.d. direktora.

Rebić je kazao i da razgovorom sa roditeljima tragično nastradale devojčice Ministarstvo želi da pošalje jasnu poruku, kako njenoj porodici tako i javnosti, da MUP neće tolerisati nezakonit i neprofesionalan rad, odnosno da svi policijski službenici koji su se ogrešili o zakon mogu očekivati da budu sankcionisani za svoj nerad.

„Razgovarao sam i sa predsednikom Apelacionog prekršajnog suda Zoranom Pašalićem i zamolio ga da iz svoje nadležnosti utvrdi da li je bilo nekih propusta i odgovornosti službenika prekršajnog suda, čijim je nepostupanjem došlo do činjenice da osumnjičeni ne bude pravosnažno osuđen za prethodno učinjen prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i da mu ne bude blagovremeno izrečena zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom, koja bi možda sprečila ovaj tragičan događaj“, rekao je on.

Rebić je dodao da Ministarstvo i na ovaj način jasno pokazuje nameru da se striktno i dosledno primeni sistem novog karijernog napredovanja koji omogućava novi Zakon o policiji i da se jasno pokaže da svi policijski službenici, koji pošteno i profesionalno obavljaju svoju dužnost i poslove koji su im povereni zakonom, mogu da računaju da jednog dana dobiju željena radna mesta, a da svi oni kojima su lični interesi iznad interesa bezbednosti građana ne mogu da računaju na opstanak u MUP, navodi se u saopštenju policije

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime